Aspasia HS 1 – Utrecht HS 5

Met een enerverende wedstrijd vorige week tegen Zovoc nog in gedachten konden we ons opmaken voor de thuiswedstrijd tegen de nummer een na laatst van de poule: Utrecht H5. Een notering die vaak onderschatting in de hand werkt. Echter was voor de wedstrijd al wel duidelijk dat zij de nodige versterkingen hadden meegenomen hetgeen tot wat extra scherpte zou hebben kunnen leiden. Maar hoewel het basis niveau er wel was bleef de echte scherpte toch lang in de achterzak waardoor we lange tijd net aan achter de feiten aan hobbelden. Het resultaat was wel een spannende set waarin we in de eindfase wel de bovenliggende partij waren, al duurde het even voor we het laatste punt konden maken, 27-25 setwinst en er kon met goede moed aan de tweede set worden begonnen.

Ook hierin konden we lang mee komen maar kwamen we nooit echt lekker in ons spel. Lange tijd ging het gelijk op maar in de eindfase nekten een aantal foutjes ons waardoor een kleine achterstand ontstond die we niet meer konden inlopen. 22-25 verlies en de goede moed werd ingeruild voor extra focus om set 3 met beter spel ten tonele te verschijnen.

En dat bleek een betere insteek om de rest van de wedstrijd mee in te gaan. De service ging beter lopen waardoor de druk op de tegenstander werd vergroot en we wat vrijer ons eigen spel konden gaan spelen. Met de nodige mooie aanvallen en goed lopende lange rally’s werden de punten binnen gehaald en het nodige vertrouwen getankt. Utrecht kwam niet meer boven drijven. Hoewel we nog wel een paar dipjes lieten noteren in de concentratie en een paar oude foutjes werden genoteerd konden we set 3 en 4 op ons conto schrijven, 25-18 en 25-19, en daarmee de hele wedstrijd. Al met al een prima pot, 3-1 winst en daarnaast nog even een paar verbeterpuntjes. Dan hebben we weer wat om op te trainen. Eens kijken of we in de volgende wedstrijd, komende vrijdag thuis tegen skc, weer een stijgende lijn kunnen laten zien.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring