Geen rode lantaarn voor Aspasia

Na de enerverende wedstrijd tegen shot een week eerder en een zelfs nog meer enerverende afsluitend feest de avond er voor in thuishaven de Ridderhof werd de competitie door Aspasia H1 afgesloten in Houten tegen de mede degradant Taurus. Waar we de hele competitie als lantaarn drager op de ranglijst genoteerd stonden en Taurus steeds 1 plekje boven ons stond was dit in de vorige wedstrijdronde omgedraaid. We begonnen de wedstrijd 2 punten boven Taurus wat gezien het beeld van de eerste seizoenshelft al een hele verbetering was. Doelstelling van de wedstrijd was derhalve deze positie vast te houden. Het was dus zaak sterk aan de wedstrijd te beginnen.

Kort en bondig, het sterke begin was er met een spelbeeld dat duidelijk in het voordeel van Aspasia was. Taurus had geen antwoord op het sterke service spel en kwam derhalve niet aan aanvallen toe. Pas aan het einde van de set begon de service druk wat af te nemen waardoor het spannender werd dan strikt noodzakelijk met 23-25 als eindscore. In de tweede set konden wij het niveau niet vasthouden en was het Taurus dat juist wel de service druk kon opvoeren. Met af en toe mooi rallyspel bleven we helaas aan de verkeerde kant van de score hangen, 25-20 verlies van set 2.

Om de gestelde doelstelling te halen moest er echter nog wel degelijk nog minimaal 1 set worden binnen gehaald en na een kleine omzetting werd set 3 nog wat slapjes begonnen maar werd gaandeweg de set de kentering zichtbaar. De verdediging werd nog wat omgezet waardoor meer aanvallen werden geneutraliseerd en toen de blokkering ook mee ging in de positieve flow werd het verschil gemaakt. 18-25 winst en de doelstelling gehaald.

Over het vervolg van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Hier werd niet meer het benodigde niveau gehaald. De feestavond begon voelbaar te worden en het eind was in zicht met 25-20 en 15-10 verlies in set 4 en 5 tot gevolg.

Hoewel we een moeizaam seizoen hebben gedraaid en degradatie uiteindelijk niet meer hebben kunnen afwenden kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de tweede seizoenshelft. Dit geeft een goed gevoel naar volgend seizoen.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring