Gezellig Sportief

Dat is waar Aspasia voor staat

Gezellige sportiviteit

Aspasia is de gymnastiekvereniging gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk met circa 200 gymleden.Wij bieden verschillende lessen aan voor kinderen en volwassenen.
Blijf door middel van de site op de hoogte van het laatste nieuws van de vereniging of word lid van onze Facebook pagina.
Aspasia biedt verschillende gymlessen aan. Benieuwd wat de gymles inhoudt? Lijkt het uzelf, uw zoon/dochter leuk om aan een van de lessen deel te nemen? Kom gerust een keer kijken of gelijk mee doen!

Gym eens mee!

Peuters/kleuters

Een vroeg begin...

Er zijn 2 peuter en kleutergroepen. Op woensdag in de Cirkel .Zie hiervoor het lesrooster!
In deze groepen leren de kinderen op spelenderwijs bewegen, zoals klimmen en klauteren, balanceren, springen etc. De les bestaat meestal uit een circuit van hindernissen opgebouwd met allerlei toestellen en materialen, met als afsluiting een leuk spel en een liedje. Tijdens de peuter –en kleuterlessen wordt het beweegdiploma gegeven. Goed leren bewegen is heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van het kind.

...is het halve werk

Een goed motorisch fundament is een belangrijke basis voor uw kind. Dit is het moment om hier extra aandacht aan te besteden, en dit allemaal met de leuke en sportieve ambassadeur Nijntje. In de les wordt dit spelenderwijs aangeboden door een circuit van hindernissen van toestellen en materialen. De kinderen leren op deze manier klimmen, klauteren, balanceren, springen etc. Aan het einde van het gymseizoen is het ‘diplomagymmen’. De kleinsten van de vereniging kunnen daarmee een mooi Nijntje Beweegdiploma verdienen!

Meisjes gymlessen

Voor elke leeftijd...

Op dinsdag- en woensdagmiddag geven wij meisjes gymlessen in de Cirkel in Hazerswoude. De gymmeiden zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Zie hiervoor het lesrooster!
In de lessen leren de jongste meiden spelenderwijs kennis maken met de verschillende gymvormen zoals rollen, duikelen, springen, balanceren, zwaaien etc.

... en alle meiden

Dit wordt gedaan op verschillende gymtoestellen. Hoe ouder de meiden worden, hoe meer er geoefend wordt met echte turnelementen zoals de handstand, radslag, arabier of zelfs de salto. Tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijden kunnen de gymmeiden hun vaardigheden laten zien.

Jump4Fun

JUMP 4 FUN!

Op maandagmiddag, begin van de avond, is er Jump 4 Fun! in de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar in de Cirkel. Wat houdt Jump 4 fun! in? Het is bedoeld voor stoere jongens die graag willen freerunnen, springen, rennen en van verschillende spellen houden.

Freerunning

Van A naar B...

Freerunnen is een sport waarbij je probeer de snelste weg te vinden van A naar B. Je leert improviseren om zo snel en effectief mogelijk obstakels te passeren. Bij Freerunnen gaat het niet meer om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te gaan, maar meer om de creativiteit tijdens de bewegingen. In de lessen leer je verschillende technieken aan.

... op de gaafste manier

Deze technieken zorgen ervoor dat jij je vrij kunt bewegen langs, over, onder of door de obstakels die wij in de gymzaal voor je op hebben gezet. En dat maakt deze sport zo gaaf! Voor jongens en meiden vanaf groep 6 die van een uitdaging houden. Kijk voor de exacte lestijden onder bij het lesrooster!Kom gerust een keer mee doen om kennis te maken met Freerun!

Gym plusuur

Wil je meer?

Dit is voor iedereen die gym heel leuk vindt en nog een keer extra in de week wil gaan gymmen. We hebben nu een groep van 10 meiden tussen de 6 en 15 jaar, maar wij zijn nog op zoek naar kinderen die enthousiast en gemotiveerd zijn om wat moeilijkere dingen te leren.

Je kan meer!

Ben je 6 jaar of ouder en lijkt gym+ je leuk? Kom dan een keer mee doen. De les start na de herfstvakantie! Het is wel verplicht om al één keer in de week te gymmen.

Selectie

The best...

Bij Aspasia hebben we een turnselectie van ongeveer 20 meiden. Ze trainen 4,5 uur in de week extra. We trainen voornamelijk de sprong, brug, balk en vloer, omdat dit de wedstrijdtoestellen zijn. De meiden hebben gemiddeld 5 wedstrijden per jaar, namelijk de regiowedstrijden, de onderlinge wedstrijden, turncompetities en wedstrijden tussen verenigingen.

... of the best

Uw dochter kan niet zomaar op de turnselectie komen. Hiervoor wordt ze uitgekozen door de leiding. Zij kijken dan of uw kind aanleg heeft voor turnen. Mocht uw dochter zijn uitgekozen, dan laten wij dit aan u weten.

Conditietraining

Op muziek...

Samen sporten op muziek is een leuke manier om je conditie te verbeteren. Bewegen is belangrijk en gezond. Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren. Door regelmatig lessen te volgen wordt je algehele conditie, coördinatie en uithoudingsvermogen verbeterd, spieren versterkt en je wordt je bewust van je houding.

...voor volwassenen

De les start met een warming up. Daarna wordt je uithoudingsvermogen getraind door simpele combinaties die voor iedereen op eigen niveau kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens worden er veel spierversterkende oefeningen gedaan voor buik, billen, benen en rug, afgewisseld door stretchoefeningen. De les wordt afgesloten met een cooling down, zodat afvalstoffen uit de spieren goed worden afgevoerd en je ontspannen en voldaan de les eindigt.