2 tegen 1; even laten vieren …

De teugels laten vieren, daarna binnen halen. Op het juiste moment op de goede plek zijn, of niet te vroeg pieken. Het zijn allemaal uitdrukkingen om de afgelopen twee wedstrijden te beschrijven. Ik hoor u denken ‘twee?’. Dat klopt, bij Aspasia heren 1 zijn we naast het veld het liefst zo efficiënt mogelijk. In het veld moeten we daar nog aan werken…

De afgelopen week stonden er twee wedstrijden op de planning. Een inhaalwedstrijd op dinsdag 2 november, en een reguliere competitiewedstrijd op 4 november. Met een wat aangepast trainingsschema gingen de mannen van H1 vol goede moed de week in. Beide wedstrijden hebben een hoop gelijkenis. Daarom neem ik u dit keer mee om twee wedstrijden tegelijk te kijken, een beetje alsof je twee tv’s tegelijk aan hebt staan. 

Set 1 in de Galgenwaard. We beginnen laat, iets waar de heren over het algemeen geen moeite mee hebben. Op dinsdag toch een uitdaging. Er wordt niet scherp begonnen. VV Utrecht doet dit wel en komt snel op voorsprong. Een kansloze uitdaging lijkt het. Toch begint er aan het eind van de set het geloof te komen bij de mannen. Na een achterstand van bijna 10 punten wordt er geknokt tot een eindstand van 25-19. Dit wordt een zware avond. 

Set 1 op Kanaleneiland. Weer in Utrecht. Weer op een niet natuurlijke volleybalavond voor Aspasia. En dan ook nog eens een hal zonder kantine en dus zonder koffie. De wil om scherper te beginnen dan tegen VV utrecht dinsdag was er zeker. Laten we het de omstandigheden noemen die ons tegen gewerkt hebben. Deze set verloren we nipt met 25-23. 

Set 2 in de Galgenwaard. We zijn wakker. De koppen bij elkaar. Als we hier punten willen gaan halen moeten we er voor werken, zelfs op de dinsdagavond. Door de beperkte wissels toe te passen en soms het voordeel te halen uit 3 aanvallers aan het net, een frisse invaller, of een oude vedette te laten rusten wordt de set binnengehaald met 13-25. 

Set 2 op Kanaleneiland liep voorspoedig. Er is hard gewerkt. Meer druk in de service en rust in de pass bracht net het stukje overtuiging dat in de eerste sets miste. Wel wist Aspasia deze binnen te halen. 21-25. 

Set 3 in de Galgenwaard. Utrecht lijkt gebroken. De mannen zijn ietwat overdonderd van het spel aan de kant van Aspasia en met dezelfde ingrediënten wordt eenzelfde winst behaald. 13-25 voor Aspasia. 

Ook set 3 op Kanaleneiland heeft Aspasia binnen weten te halen. Een opstellingsfout zorgde nog voor wat onrust op een stand van 16-20. Mocht het niet zo zijn dat de scheidsrechter 1 punt eerder hiervoor affloot en Aspasia op een andere manier verkeerd in het veld zetten, dan hadden we wel wat extra minpunten gekregen. Maar goed, iedereen maakt fouten. Aspasia in dit geval de minste en de set werd met 20-25 gewonnen. 

Set 4 in de Galgenwaard was Aspasia ietwat verslapt. Dit koste de mannen toch 2 punten meer dan ze lief was. We kunnen er kort over zijn. 15-25 voor Aspasia. Uit het veld geslagen door de dinsdag avond, gauw naar huis en opladen voor de volgende op donderdag. 

Set 4 tegen Switch was eigenlijk het meest afwijkende in deze reeks. Namelijk een laatste set die nog erg spannend was. Beide teams hadden de intentie zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen. Slordige foutjes aan beide kanten zorgde voor een bloedstollend einde. Uitendelijk was de wil om geen 5e set te spelen bij Aspasia groter. 29-31. 

Beide wedstrijden 1-3 gewonnen. In ieder geval niet vroeg gepiekt, en wel binnen gehaald.

Genoeg punten binnen om op de 2e plek te mogen staan. Zaterdag spelen we voor de volgende punten in Bodegraven. Half 5 tegen VSTS HS1. 

Nog een shoutout naar ons trouwe publiek, alle 8 sets waren niet hetzelfde als je er niet was geweest Per!