Aspasia H1 – Sovicos H1

Vrijdag 27-09-2019

Vorige week werd het seizoen van Aspasia prima begonnen door Timios met 1-3 te verslaan. Sovicos wist de openingswedstrijd ook te winnen van Punch met 1-3. Twee teams met gelijke punten het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Dat het einde van de wedstrijd een slijtage slag zou worden was in de eerste twee sets niets te merken. Aspasia ging sterk van start en kon de druk makkelijk opvoeren door de libero van Sovicos te gebruiken als schietschijf, zowel in serve als verdedigend opzicht was dit een goede oplossing. De passing kwam niet aan bij de spelverdeler van Sovicos, daarom kon het midden niet benut worden en zo doende was het makkelijk aansluiten voor het middenblok aan de buitenkant. Sovicos kwam niet onder de druk uit en de eerste twee sets gingen naar Aspasia met 25-21 en 25-18. 

De derde set is altijd lastig gebleken als je 2-0 voor staat, zo ook vanavond. Door concentratieverlies en verslappen van de druk van Aspasia op Sovicos werden de Hagenaren weer in het zadel geholpen. Het was op alle flanken minder verzorgd. Sovicos trok flinke gaten in het blok en verdediging door de pass goed af te leveren. Aspasia moest iets forceren, een wissel op het midden om een laatste teken van leven af te geven. Naarmate de set vorderde was het verschil nog maar een paar punten 21-23 in het voordeel van Sovicos. De laatste stuiptrekkingen gebleken want de set ging met minimaal verschil naar de uitploeg 23-25. Sovicos was op de weg terug.

De spanning was helemaal terug in de wedstrijd! Zeker het eind van de vierde set was een spektakel. In de vierde set waren beide teams op stoom. Beide teams konden goed onder de druk uit volleyballen en scoren wanneer nodig. Toch kreeg Sovicos de 2e helft van de vierde set de druk er beter op en werden er veel slordige fouten gemaakt aan de kant van Aspasia, toen ook weer een midden wissel om het tij te keren. Bij het omslaan van het scorenbord naar 25 voor beide teams was er duidelijk nog geen bovenliggende partij. Bij 26-27 voor Sovicos werd er gescoord door de diagonaal van Sovicos maar de 2e scheidsrechter floot, netfout! Aspasia leefde nog: 27-27. Om de twee punten verschil veilig te stellen waren er een aantal katachtige reflexen nodig voor Aspasia. Dit gebeurde dan ook met enige regelmaat met genoegen van het publiek. Het publiek ging nog maar eens achter Aspasia staan en dit had effect. Op 31-30 werd er door Aspasia geserveerd de pass was er van Sovicos en de bal ging naar buiten maar bleef hangen door een perfect kill block van Diederik Werner werd de set beslist 32-30!

Weer vier punten voor Aspasia dat nu 2e staat. Een mooi begin van een misschien nog mooier einde. De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 12 oktober tegen Zovoc in Zoetermeer we hopen dan de mooie reeks voort te zetten.

Tot dan!