Aspasia H1 – VCS H1

Vrijdagavond 13 december speelde Aspasia H1 de laatste wedstrijd van het jaar tegen VCS H1. Er stond veel op het spel voor deze wedstrijd, Aspasia stond namelijk op dat moment op plaats 3 en VCS op plaats 2. Bij winst kon Aspasia de tweede positie overnemen! Met de afwezigheid van Jasper en Marcel en een blessuregeval bij Mark was de selectie erg uitgedund en was trainer Ferdi gevraagd mee te spelen die hierop had toegezegd.

In de eerste set mocht William opdraven in de basis en was er door coach Bas een tactiek bedacht met wissels tussen de diagonaal en de spelverdelers waarmee hij de wedstrijd hoopte binnen te slepen. Aspasia begon de set swingend en was geen partij voor VCS die zich geen raad wist, de stand 20-10 kwam zelfs langs op het scorebord. De tactiek van Bas D pakte goed uit en Aspasia wist deze set met 25-16 te winnen.

Uit ervaring bleek dat Aspasia na een sterke eerste set het moeilijk kan hebben in de tweede set. Dit was deze wedstrijd het geval en Aspasia liep snel al achter de feiten aan. Desondanks pakte Aspasia weer de flow op knokte zich terug en pakte de set met 25-23.

Gebrand om de derde set te pakken om zo de tweede plek te winnen begon Aspasia in dezelfde opstelling als de eerste en tweede set aan de derde set. Deze set was een herhaling van de tweede set alleen gaf Aspasia eerder gas deze set en won met 25-21.

Met de tweede plaats op zak wilde Aspasia de vierde set ook pakken om de voorsprong te vergroten op VCS en zo steviger in het zadel te zitten op de tweede plaats. De set verliep in het voordeel van VCS, ze stonden telkens net wat punten voor. Het wilde met Aspasia in de rally’s allemaal net niet lukken, wat in de eerste drie sets wel lukte. Toen de set in de eindfase belandde nam William Aspasia op sleeptouw met een kill-block en een aantal scorende prikballen waardoor Aspasia de vierde set toch naar zich toe kon trekken en de met 25-21 won.

Met de tweede plaats op zak kon Aspasia tevreden terug kijken op een eerste seizoen helft. Echter zal het echte werk nu pas beginnen om deze vorm voort te zetten en de volgende seizoenshelft weer tweede te eindigen. 10 januari moet Aspasia H1(2) tegen Sovicos H1(3) in Den Haag en kan alle support weer gebruiken om de tweede plaats vast te houden.

Tot dan!