Aspasia HS 1 – DOS HS 1

Vrijdagavond 25 maart mochten de mannen van Heren 1 weer opdraven om het publiek in de Ridderhof te mogen vermaken. DOS H1 uit Schoonhoven stond op het programma, de hekkensluiter uit de competitie. De spoeling van de selectie was door vele blessure gevallen aardig verdund dus was Emmanuel uit Jongens 1 mee.

Met een goed gevulde tribune kon de wedstrijd voor Heren 1 begrippen redelijk op tijd beginnen. Aspasia schoot de eerste set niet bepaald uit de startblokken. Ondanks dat DOS laatste stond in de competitie wisten zijn het Aspasia het nog aardig lastig te maken door de service te beantwoorden met een redelijke pass. Wat verder nog opviel was dat DOS onder elke bal wel een handje wist te hebben. De stand is zelfs 25-25 geweest maar geen van beide ploegen wist van ophouden. Uiteindelijke wist Aspasia gelukkig de set naar zich toe te trekken en won met 32-30.

Tussen de eerste en tweede set heeft vervangend coach Ferdi de heren weer op scherp weten te krijgen. Want al snel keken de mannen uit Schoonhoven tegen een achterstand aan van 17-4. Deze set hadden zij geen antwoord op de betere service van Aspasia. De set werd vervolgens eenvoudig binnen gehaald met 25-10.

De derde startte en DOS nam het initiatief en Aspasia had moeite om deze terug te pakken totdat de heren tegen een 14-17 achterstand aankeken. Toen kwam het kantelpunt waar Aspasia gas begon te geven en uiteindelijk de set naar zich toe wist te trekken met 25-22.

In de vierde set werd het klasseverschil van Aspasia ten opzichte van DOS duidelijk. Ondanks redelijk spel van beide kanten had Aspasia duidelijk de overhand en wist zonder noemenswaardige problemen de set te winnen met 25-18.

De dank van Heren 1 natuurlijk weer naar het publiek en beide scheidsrechters. De wedstrijd van 1 april tegen Taurus zal niet doorgaan door een te krappe selectie van Aspasia voornamelijk te wijten aan de vele blessures die het team teisteren. En nee, het is echt geen grap. De eerst aankomende wedstrijd zal 8 april plaatsvinden in de Ridderhof. Tot dan!