Aspasia HS 1 heeft het zwaar tegen concurrent

Bovenaan de promotieklasse lijkt Delta HS 1 afstand te nemen ten opzichte van de achtervolgers. De strijd om plek twee, en daarmee het recht op PD-wedstrijden, is spannender. Afgelopen vrijdag resulteerde dat in een mooi affiche in Den Haag: Sovicos HS 1 (nummer 2) tegen Aspasia HS 1 (nummer 3).

Wat op papier een spannende wedstrijd zou moeten worden, werd helaas een voor Aspasia teleurstellende avond: 4-0 voor Sovicos (25-19, 25-18, 25-18, 25-22). Op alle vlakken hadden de Koudekerkenaren het zwaar. De pass kwam gedurende de wedstrijd steeds verder onder druk te staan. Aanvallend was er maar beperkt antwoord op de sterke blokkering van Sovicos.

Met regelmaat liet Aspasia ziet dat het haar kwaliteiten niet was verloren, maar na pieken volgden grotere dalen. Sovicos bleef met aan lage foutenlast de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Aspasia was tam en verloor de samenhang in het team. Diverse spelers deden pogingen de schwung terug te brengen in de ploeg, maar niemand stond écht op om de ploeg op sleeptouw te nemen.

Een tik voor Aspasia, maar in deze fase van het seizoen is nog alles mogelijk. Het is duidelijk waar aan gewerkt kan worden en daar zal de ploeg met goede moed mee aan de slag gaan.

Op het programma: komende vrijdag het 2e team van de Delftse studentenvereniging Punch, vervolgens twee weken vrij en daarna op 7 februari thuis de volgende kraker tegen koploper Delta.