Aspasia HS 1 hervat competitie met 3-1 winst van nummer 3 Utrecht

Door het enthousiasme van de NeVoBo kon de volleybalcompetitie na de versoepelende maatregelen snel worden hervat. Hierdoor was de voorbereiding voor de “eerste” wedstrijd korter dan ooit; slechts twee weken. Op papier maakte dat de wedstrijd Aspasia HS 1 – VV Utrecht HS 4 een interessante, aangezien zij momenteel respectievelijk de nummer 2 en 3 uit de promotieklasse zijn.

In de eerste set moest Aspasia even op gang komen, maar al snel was daar overtuiging. De opdracht van coach Bas om druk op de service te brengen werd uitgevoerd en Utrecht had daarop geen antwoord. Met ruime cijfers (25-15) ging de eerste set naar Aspasia.

Ook de tweede (25-20) en derde set (25-15) gingen naar Aspasia en de winst was binnen. Gedurende deze sets kregen beide teams langzaamaan tegenstand van hun beperkte conditie. De selectie van Aspasia gaf minder ruimte tot wisselen dan die van Utrecht, maar Aspasia beschikte dan wel over supersub William. Toen deze rol hem op de woensdagtraining werd toegekend verliet hij gedesillusioneerd het veld. 48 uur verwerkingstijd bleek genoeg: tijdens de wedstrijd was zijn pass stabiel en aanval scorend.

De vierde set kon Aspasia niet doordrukken. Tijdens een dip halverwege de set verhoogde de foutenlast wat tot een onoverkoombare achterstand leidde. Met de 4 punten die in Koudekerk blijven versterkt Aspasia haar positie op de 2e plek. Aangezien er nog twee keer tegen de nummer 1 gespeeld moet worden is nog alles mogelijk.

Het is een vreemde gewaarwording, publiek dat om 22:00 de zaal moet verlaten. Dankbaar zijn we voor het publiek dat toch aanwezig was en we hopen hen snel weer de volledige wedstrijden in huis te kunnen hebben. Volgende stop: zaterdag tegen Vives HS 2.