Aspasia HS 1 – Punch HS 2

Vrijdag avond mochten we het thuis opnemen tegen Punch uit Delft. Een team wat we nog niet kenden, dus we konden onze eigen spelletje spelen. Bas D had de opdracht gegeven om gevarieerd te serveren en daarop druk te zetten.

De eerste set begon lekker, de opdracht die Bas gaf werd keurig uitgevoerd waardoor we snel op voorsprong kwamen. En in de aanval werd makkelijk gescoord. Dus we sleepten deze set makkelijk binnen met 25-14. En nu moesten we deze lijn vast houden en precies hetzelfde doen in de 2 set.

De tweede set verliep iets anders dan wat we gehoopt hadden. Onze servicepass kwam niet meer bij de spelverdeler aan. We sloegen vaak op plekken waar de tegenstander stond. Wat Punch fout deed in de eerste set, deden wij dat juist fout in de tweede set… Een nieuwe spelverdeler en buiten aanvaller mocht ook niet baten en we verloren deze set met 13-25.

Bas D wist wel wat er fout ging en heeft ons weer de opdracht gegeven om meer service druk te geven. En al gauw werkte dat, we kwamen al snel op voorsprong. En in de aanval werd weer gescoord. We wonnen deze set met 25-13.

Een 5 setter hadden we niet zo zin in dus moesten we ook de vierde set nog binnen slepen. Diederik had een lekkere service serie en we liepen daardoor uit. Het stond 19-10 en we verslapten een beetje en zo kwam Punch weer een stuk dichterbij. Een time-out van onze kant was dan zeker nodig. Maar toch liet Aspasia zien dat ze beter waren en won ook deze set met 25-17.

Nu hebben we 3 weken geen wedstrijd dus alle focus naar de trainingen. Vrijdag 7 februari spelen we thuis tegen de nummer 1. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden! Tot dan.