Aspasia HS 1 – Vives HS 1

Na in de ochtend geholpen te hebben bij het minitoernooi mocht H1 in de middag zijn wedstrijd spelen tegen Vives H2. Om half 5 werd er in Ijsselstein aangetreden met een gehavend team. Diederik was afwezig, Marcel nog steeds geblesseerd aan zijn rug en Arjan had nog last van zijn enkel. Toch werd er vol goede moed begonnen aan de wedstrijd. De eerste set verliep ondanks wat onwennigheden redelijk. Het was echter niet goed genoeg om de set over de streep te trekken. Deze set werd dan ook verloren met 25-23.

Gedurende de tweede set liep Aspasia echter zien dat het in principe een beter team heeft. Ondanks dat er meerdere punten werden weggegeven met opstellingsfouten kon de set worden gewonnen, 23-25. In de derde set hadden de mannen van Aspasia meer controle en deze set kon dan ook zonder al te veel problemen worden gewonnen, 21-25.

Met zicht op een 3-1 overwinning werd er sterk aan de vierde set begonnen. Aspasia wist een mooie voorsprong op te bouwen, echter begonnen er wel wat scheurtjes te vormen door het gebrek aan wissels. Met een voorsprong van 21-23 werd er aan het laatste gedeelte van de set begonnen. Na een zinderend slot wist Vives deze set toch nog naar zich toe te trekken, 30-28.

Fysiek en mentaal geknakt had Aspasia niet veel in te brengen in de laatste set en deze werd dan ook al snel verloren, 15-9. De eerstvolgende wedstrijd is aankomende vrijdag in onze eigen hal en hopelijk zullen de mannen dan weer aantreden met een completere selectie.