Aspasia HS1 haalt alles uit derby tegen Waterlanders!

Afgelopen vrijdag mocht Aspasia thuis hun jacht op punten in de competitie voortzetten tegen de gedoodverfde concurrent Waterlanders. Al jaar en dag zien de ploegen uit Nieuwkoop en Koudekerk dit als een derby wat altijd voor spektakel zorgt. Waterlanders, met de afgelopen jaren Niels de Nijs aan het roer, is uiteraard gebrand om punten bij Aspasia te halen. Echter staan de statistieken over de thuiswedstrijd in het voordeel van Aspasia. 

Met een uitgelopen wedstrijd van DS1 ervoor kon de Wedstrijd rond 10:00 uur eindelijk starten. Als vanouds, voor een nachtelijk potje volleyballen draaien wij onze hand niet om!

De eerste set begon stabiel, punten voor beide kanten liepen gelijk op. Een mooie verdeling in sets aan de kant van Aspasia leek Waterlanders de das om te gaan doen. Maar achterover hangen bij een voorsprong blijkt altijd een gevaar te zijn dat op de loer ligt. Een kleine voorsprong wordt nog bijna weggegeven. Time-out. ‘We krijgen het niet cadeau, scherpte in je acties en focus houden’ zijn de wijze woorden van coach Bas Donkers. De score wordt weer opgepakt. Om de basisspelers wat rust te geven maakt Emanuel uit J1 zijn debut. Een aantal punten bij het eerste meespelen zijn alvast in de pocket. 25-22. 

De tweede set staat in het teken van de eerder genoemde woorden van de coach. Als Aspasia zijn focus weet te houden is Waterlanders te kloppen. Degelijk spel zorgt ervoor dat de mannen ook deze set weten binnen te halen. 25-19. 

Als allerbelangrijkste de derde set uiteraard. Waar de afgelopen uitwedstrijd tegen Waterlanders 3-2 werd verloren door de laatste twee sets te verliezen, waren de mannen gebrand op een revanche. Toch slaat de vermoeidheid deze set toe. Een beperkte selectie geeft geen ruimte om uit te rusten langs te kant. Iets wat sommige van de selectie op leeftijd toch steeds vaker nodig lijken te hebben. Toch kunnen de mannen het benodigde niveau vasthouden. Tezamen met dat Waterlanders het onderhand meer tijd vindt worden om naar bed te gaan zorgt dit er voor dat Aspasia de winst binnenhaalt met 25-22. 

Dan hebben de mannen het in de gaten. We kunnen hier 4-0 winnen van Waterlanders. Ondanks de vermoeidheid weten te mannen te knokken tot het einde. Een voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven. Een mooie inzet van Emanuel wordt ook niet vergeten. Die bij z’n eerste gespeelde aanval direct tussen het blok van de tegenstander scoort. Een mooie geplaatste bal van Marcel zorgt voor een prachtige eindscore. Dank voor het trouwe publiek, en de inzet van de 1e, zonder 2e scheids. 

Volgende week 2 wedstrijden op het programma, maandag in de beker en vrijdag weer thuis voor de competitie. Tot dan!