Aspasia HS1 treft koploper

Afgelopen vrijdagavond mochten we, Aspasia HS1, aantreden tegen de koploper van de competitie in Delft. VVV Delta HS1 prijkt sinds de eerste speelronde al bovenaan de ranglijst. Maar wij waren vastberaden en van plan om Delta te laten zien wat we konden. Over het algemeen spelen we beter tegen de nummer één van de competitie dan tegen de nummer laatst. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.

Aan het begin van de eerste set ging het vrij gelijk op. Echter verslapten wij iets in de passing en was er niet genoeg servicedruk. En geef je de mannen van Delta een vinger, dan nemen ze de hele hand. Delta wist de eerste set hierdoor vrij eenvoudig binnen te fietsen aan het eind van de set met een score van 25-17. 

De eerste set moest snel vergeten worden alvorens we konden starten met de tweede. Na een aantal aanwijzing van de coach pepten we onszelf weer op voor de volgende set. We gingen goed van start en hadden halverwege de set een voorsprong van 4 punten. Echter had Delta een tank van een aanvaller waar we geen vat op konden krijgen. Zijn aanvallen leken af en toe wel door het blok heen te vliegen zo hard waren ze. Mede door deze stabiele aanvaller wist Delta de rollen om te keren in de tweede set en deze te winnen met 25-21. 

Als we nog wat wilden halen uit deze wedstrijd dan moest dat gebeuren in de derde set. Wederom ging het aan het begin van de set gelijk op. Jammer genoeg trokken wij weer aan het kortste eind omdat we niet constant genoeg waren. De set eindigde met 25-19 in het voordeel van Delta. 

Na de eerste 3 sets te hebben verloren konden we enkel nog onze eer herstellen door in de vierde set te presteren. Maar Delta was nu zo in de flow geraakt dat we ze er niet meer uit kregen. De set werd door ons verloren met een stand van 25-16. 

Helaas moesten we onze meerdere erkennen in Delta door hun stabiele spel en tank van een aanvaller. Maar wij gaan weer volle bak aan de slag om te zorgen dat we ze later in het seizoen in eigen huis zullen verslaan. Dank aan de meegereisde supporters voor de support! We zien jullie graag weer als we op 8 november in eigen huis spelen tegen Vives HS2  om 21.15!