Aspasia HS1 verslaat de koploper!

Afgelopen vrijdagavond 7 februari mochten de mannen van Aspasia HS1 in de eigen sporthal aantreden tegen de nummer één van de poule. VVV Delta HS1 was de tegenstander deze avond. Zij hebben een triomfantelijke voorsprong op de nummers 2, 3 en 4 uit de poule. Vanavond was het aan Aspasia om hun voorsprong iets te doen slinken. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

De mannen van Aspasia begonnen enthousiast en vol goede moed aan de wedstrijd. Toch liet Delta de eerste set het betere spel zien en wisten ze uit te lopen tot een score van 16-22. Het werd moeilijk voor Aspasia om nog in te lopen. Maar Aspasia ging de eerste set strijdend ten onder, het werd nog 23-25 namelijk.

De trend die het laatste deel van de eerste set was ingezet door Aspasia beloofde veel voor de tweede set. Aspasia had het betere spel maar het bleef erg spannend, Delta voert niet voor niets de ranglijst aan. De spannende set eindigde in het voordeel van Aspasia met een score van 25-23. 

Vol vertrouwen werd er begonnen aan de derde set. Dit zou zomaar de avond kunnen worden dat de koploper verslagen werd. Delta revancheerde zich in deze set echter en liep weer uit naar 16-22. Maar dat liet Aspasia niet nogmaals gebeuren. Iedere speler vocht voor wat hij waard was. En met succes, de set werd binnengehaald met 27-25. 

Iedereen kon de overwinning al ruiken maar de laatste set moest nog wel even gespeeld worden. Maar na het vertoonde doorzettingsvermogen in de derde set was Aspasia niet meer te stoppen. Met mooi volleybal werd Delta in de vierde set dan ook de das om gedaan. De laatste set eindigde in 25-17. 

Aspasia HS1 dankt de trouwe supporters voor hun aanmoediging. Op 14 februari wordt er weer in eigen huis gespeeld, dit maal tegen Zovoc HS1. Na een verlies uit eerder dit seizoen zijn de mannen ook gebrand om dit te winnen. Tot dan!