Aspasia komt wissels tekort tegen rivaal Waterlanders

Aspasia genoot qua resultaat een uitstekende start van het seizoen; in de eerste drie wedstrijden werd slechts één set verloren. Qua gezondheid was er minder succes. Met diverse blessures is de selectie flink uitgedund. De derby tegen Waterlanders trad Aspasia aan met alleen op de positie van spelverdeler een wissel.

Aspasia bracht direct haar overtuigende spel. Uit een verzorgde pass werden de aanvallers goed gevonden en Aspasia kwam makkelijk tot scoren. In combinatie met een hogen foutenlast aan de kant van Waterlanders kwamen de Koudekerkenaren als snel op een ruime voorsprong. Alhoewel Aspasia de set gemakkelijk won (19-25), schoof het initiatief aan het einde van de set langzaam naar de tegenpartij.

In set 2 zette deze kentering door: Waterlanders kwam steeds beter in haar spel en kreeg Aspasia met name met de service onder druk. Bij gebrek aan wissels werd de passopstelling aangepast, maar zonder voldoende resultaat. Na diverse foutenreeksen aan de kant van Aspasia haalden Waterlanders de 2e set met 25-21 binnen.

De derde en vierde set hadden eenzelfde beeld als de eerste twee. Aspasia kon het overtuigende spel geregeld doorzetten en Waterlanders had daarbij geen antwoord op de sterke aanval. Daar stonden echter ook reeksen van fouten in pass en service tegenover. Waterlanders profiteerde daar van en groeide in haar aanvallende spel. Na 19-25 en 25-20 kreeg de derby een beslissende 5e set.

Aspasia begon de 5e set met het in vorige wedstrijden succesvol gebleken 4-2 systeem. Beide spelverdelers spelen hierbij afwisselend de rol van spelverdeler en diagonaal, zodat er continu drie aanvallende spelers aan het net staan. Dit mocht niet baten. Gesterkt door het thuispubliek kwam een gretig Waterlanders al snel op ruime voorsprong. Aspasia kwam nog knap terug maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: na 15-13 ging de winst naar Waterlanders met 3-2.

Aspasia is dankbaar voor de support van het in grote getallen meegereisde publiek. Na een week rust staan op 2 en 4 november de volgende wedstrijden op het programma tegen respectievelijk VV Utrecht en Switch.