Aspasia – Majella

Vrijdagavond 24 september kwam de gezelligste volleybalvereniging uit Utrecht (volgens hun site) naar de gezelligste volleybalvereniging uit Koudekerk. Eindelijk weer een heerlijk potje ballen op VRIJDAGAVOND!! Dat ouderwets potje moest het wel doen zonder de coaches Bas en Ferdi, en ook zonder middenman Marcel. Over het midden straks meer!

In de eerste set begon het een beetje onwennig. Aspasia kwam door een aantal foutjes op een onnodige achterstand. Gelukkig was de verdediging goed op orde en kon Marijn de aanvallers goed bedienen. Snel stond het blauw gele team op voorsprong en deze voorsprong werd niet uit handen gegeven.

Set 2 werd ook gewonnen. In deze set zullen ook wel veel dingen gebeurd zijn, maar het leukste waar over geschreven kan worden is de 4-2 opstelling in de 4e set. Om in de 4e set te komen moet eerst verteld worden wat er in de 3e set gebeurde. Maar dan moet er dus eerst beschreven worden dat de 2e set gewonnen werd…… bij deze.

Halverwege set 3, het publiek zit op het puntje van de stoel, er wordt een heerlijke rally gespeeld totdat Diederik (leverancier van de snoepjes, en dus waardevol voor het team) door zijn enkel gaat. Gelukkig maar een klein beetje. Diederik heeft de set uitgespeeld en de winst in deze wedstrijd was een feit. Helaas kon Aspasia geen beroep doen op Diederik in de 4e set. 

Komt ie: In de 4e set konden de heren van Aspasia de kunsten laten zien in het ‘good old’ 4-2 systeem. Dat wil zeggen: 2 spelverdelers en 4 aanvallers. Mark vulde het gat in van Diederik en Marijn en Casper mochten om de beurt een beetje aanvallen. Dat ging best aardig. Ook de 4e set ging naar Aspasia en daarmee was een 4-0 winst in the pocket! Het team heeft hierbij ook besloten om de 4-2 formatie als tactische overweging achter de hand te houden.