Aspasia Online in 2020

Sinds 2011, dus al 9 jaar lang, heeft Aspasia dezelfde website gehad. Uiteraard is er gedurende die tijd het een en ander aan gesleuteld en uitgebreid en is er ook vooral frequent nieuws geplaatst, maar toch is 9 jaar best lang. Zeker in internetjaren gerekend is het gewoon bejaard. Websites kijken we tegenwoordig niet meer voornamelijk op de laptop of thuis-pc maar op de tablet of —nog makkelijker— de telefoon. De oude website was daar simpelweg niet op ingericht.
Omdat de site zo lang meeging, stond er ook een hoop verouderd materiaal op: informatie en berichten die ofwel niet meer klopten of gewoon meer dan 8 jaar oud waren. Tijd voor een opruimactie, dus.
Verder waren de social media ook onderbelicht. Aspasia is een sociaal fenomeen, dus zitten wij uiteraard ook op Twitter, Facebook én Instagram. Als je dat niet wist, dan weet je dus gelijk reden nummer 2 dat we de vandaag met een compleet nieuwe website komen.

Aspasia deze week

De PR-Commissie heeft zichzelf ten doel gesteld meer publiek naar de wedstrijdavonden te trekken. Daarnaast én daarvoor is de informatievoorziening voor leden, oud-leden, ouders, bekenden en alle bezoekers van essentieel belang. Dit idee hebben we gevat in 1 kernvraag: is er deze week nog wat gezelligs in de Ridderhof?
Met die insteek hebben we de nieuwe website zo gemaakt dat je direct kan zien welke teams er deze week thuis spelen en wie er zaalwacht en/of fluitdienst heeft. Zo zie je snel of het voor jou gezellig of noodzakelijk is om naar de zaal te komen (al is het antwoord natuurlijk altijd ja). De website wordt minimaal eens per dag vernieuwd zodat in ieder geval de laatste gegevens vanuit de bond worden gebruikt.

Gebruiksgemak

De website is volledig gericht op mobiel gebruik: je hoeft niet in te zoomen om tekst te kunnen lezen. We hebben ons best gedaan om alles zo snel en duidelijk mogelijk in beeld te krijgen, ongeacht wat voor telefoon of apparaat je ook gebruikt. Je kunt de Aspasia website ook als app installeren. Hij is dan altijd bereikbaar, ook als je even geen internet-verbinding hebt. Kijk hier voor hoe dat op jouw telefoon moet.
Er zal de komende tijd nog meer achter de schermen aan de site gewerkt worden om het voor commissies en leden makkelijker te maken om informatie te delen. We hebben bijvoorbeeld al een kalender-integratie: zodra iemand een evenement in de kalender plant zal deze automatisch op de site meegenomen worden. Hetzelfde zullen we gaan doen voor downloads, zaalwacht-/arbitrage-schema’s en meer. Later daarover meer.

Nieuws en social media

Alle nieuwsberichten werden al automatisch gedeeld op Facebook en Twitter, maar eigenlijk werkte dat maar 1 kant op: vanuit de vereniging naar buiten. Vanaf nu willen we iedereen met een Instagram-account uitnodigen om hun foto’s van wedstrijden, trainingen, (mini-)toernooien of teamuitjes met de vereniging te delen. Geef je Instagram-posts simpelweg de hashtag #gvvaspasia en de foto’s komen de volgende vanzelf op deze homepagina. Hoe stoer is dat?! Voor degenen die nog wel eens een nieuwsbericht plaatsen: er verandert voor jullie wezenlijk niets, maar wij komen vanzelf bij jullie met de informatie die je nodig hebt.

Teamfoto’s

Je zult zien dat we nog geen teamfoto’s hebben: dat klopt, en dat gaan we verhelpen maar daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Aangezien de teams zelf beter in zicht hebben wanneer iedereen aanwezig is, zouden wij graag zien dat teams zelf de teamfoto’s aanleveren. Dat kan gewoon met de mobiele telefoon maar liefst wel in wedstrijdtenue. Als je de foto’s hebt gemaakt, stuur ze dan door naar ig@gvv-aspasia.nl of spreek Max (H2) of Jasper (H1) aan.

Wij hopen dat deze nieuwe site in de smaak valt; mocht je iets vinden of missen, laat het ons (Max & Jasper) dan gerust weten!