Aspasia wint tactisch steekspel

Na twee uitwedstrijden mocht er weer eens voor eigen publiek worden gespeeld en dat tegen Zovoc waar de uitwedstrijd een paar maanden geleden nog van werd verloren. Een geduchte tegenstander met een uitgesproken speelstijl waar vooraf ook aandacht aan besteed was. Waar we de tweede seizoenshelft nogal aarzelend zijn begonnen zitten de mannen nu weer in de lift en werd er dan ook met veel positivisme en vertrouwen naar de wedstrijd uitgekeken.

Toch werd de eerste set nog wat aarzelend begonnen. Met een wat aarzelende service werd getracht de pass van Zovoc onder druk te zetten hetgeen dan ook maar mondjesmaat lukte. De aanval van de tegenstander had dan ook door de hierdoor  mogelijk gemaakte variatie de overhand. Door hard te werken  konden we echter wel bij blijven maar slordigheidjes bij de grote punten deden ons uiteindelijk de das om. Setverlies met 22-25 was dan ook het resultaat en reden om met een paar kleine omzettingen de tweede set te gaan starten. 

Een voortvarender begin van het tweede bedrijf en meer variatie in de service bracht de benodigde druk wel bij de tegenstander. En hoewel de service nog niet zo goed liep als we dat in de voorgaande wedstrijden wel lieten zien kon deze set wel met een goed resultaat worden afgesloten. Het spel van Zovoc werd door de service variatie voldoende ontregeld en leverde een 25-19 setwinst op.

Dat het niveau echter nog niet naar het juiste en constante niveau was getild bleek in de derde set. Het brengen van variatie in de service kon niet goed genoeg worden uitgevoerd in de derde set. Er werd voortdurend achter de feiten aangelopen en we hadden geen antwoord op de tactische balletjes die over het net werden gelepeld. Ofwel de rollen van set 2 waren omgedraaid en de set werd verloren met de zelfde cijfers als waar de vorige set mee was gewonnen, 19-25.

Dat de wedstrijd een tactisch steekspelletje zou worden was vooraf al duidelijk en besproken. Het was alleen nog zaak om de eigen tactische opdrachten wat beter uit te gaan voeren. Toen we zowel in de service en de pass als wel de aanval, blokkering en de verdediging door hadden hoe het spelletje deze avond gespeeld moest worden kwam Aspasia boven drijven. Zowel in het vierde en in het vijfde bedrijf leverde dat mooie punten op en werd de wedstrijd gedecideerd afgemaakt (25-19 en 15-11) naar een mooie 3-2 overwinning.

Volgende week wacht Aspasia een dubbel programma. Op donderdagavond om 21:30 uur wordt in Zevenhuizen de wedstrijd tegen ZVH 2 uitgespeeld. Deze wedstrijd kon destijds niet worden uitgespeeld omdat het door te toenmalige warmte en bijbehorende condensvorming in de zaal te glad was geworden. Vervolgens wacht op zaterdag de uit wedstrijd bij en in Utrecht om 12:45 uur. Mooie wedstrijden om de goeie lijn door te zetten.