De kop is er af! 1-3 winst voor Aspasia HS 1 tegen Timios HS 1

Na een wat korte voorbereiding mocht Aspasia HS 1 het nieuwe seizoen aftrappen in Boskoop tegen Timios. Een wedstrijd met oude bekenden over en weer. Marijn en William, nu spelend bij Aspasia, groeiden op bij Timios. Bas H en Niels speelden een aantal jaar terug nog bij Aspasia. De terugkeer van Bas H bij Timios was goed merkbaar met dramatische muziek tijdens de warming up.

Coach Bas D was op vakantie en invalcoach Patrick nam het over. Aspasia kon rekenen op een mooie afvaardiging trouwe fans. Met twee teams die gebrand waren op de winst beloofde het een goeie wedstrijd te worden. Vrijdagavond, we mogen weer!

Aspasia begon wat wiebelig aan de wedstrijd. Er ontbrak durf en de foutenlast, met name in de service, lag hoog. Tot halverwege de set ging het gelijk op en de foutenlast verlagen was voor Aspasia belangrijk. Mark deed dit goed: een mooie serviceserie van 16-16 naar 16-20 was beslissend en Aspasia won de set met 22-25.

Doorspelend met dezelfde opstelling had Aspasia in set twee en drie de overhand. Alhoewel de pass en het blok het af en toe moeilijk hadden en het allemaal nog niet vanzelf ging, scoorde Aspasia goed en werden beide sets binnengehaald: 18-25 en 16-25. Een mooi hoogtepunt was het debuut van William met een rondje in het achterveld.

De winst was binnen en de ploeg wat vermoeid. Na een dubbele wissel begon de vierde set voor Aspasia stroef en keek het al snel tegen een 6-0 achterstand aan. Het belang van de service kwam hier terug: met een aantal goede series knokte Aspasia terug tot 11-11. Tot 15-15 ging het gelijk op, maar “erop en erover” bleek voor Aspasia teveel gevraagd: 25-19.

Al met al een prima begin van het seizoen. Komende vrijdag gaan we verder met de eerste thuiswedstrijd, tegen Sovicos HS 1. Tot dan!