DOS HS 1 – Aspasia HS 1

Zaterdagavond laat, 19:00 uur, stond de voorlopig laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma van heren 1. Wegens de nieuwe ristricties is het helaas niet meer mogelijk om de competitie voort te zetten. Na een lange toeristische route over donkere polderweggetjes en door boeren dorpjes kwamen we uiteindelijk aan in Schoonhoven.

Schoonhoven speelt onder de noemer DOS en voert de lijst van onder aan met 7 punten uit 9 wedstrijden. Dit zou op papier een uitgetekende kans zijn om weer in het winnende ritme te komen aangezien de voorgaande week niet getraind en gespeeld is.

Met een duidelijke taak die van te voren door de overigens afwezige coach Bas Donkers was ingeven ‘volle bak er in’, werd er vol goede moed begonnen aan de 1e set. Aan het begin van de set ging het aardig gelijk op en was er nog niet de ‘volle bak er in’ mentaliteit. Beide teams waren zichtbaar bezig voorzichtig in het ritme te komen. Uiteindelijk leverde DOS de set eenvoudig in bij Aspasia door veel persoonlijke foutjes, 14-25.

De 2e set was een waar gevecht, waar Aspasia in het begin meteen een flinke voorsprong pakte, 0-6, om die vervolgens in de 2e helft van de set geleidelijk aan in te leveren. DOS kwam goed in het ritme en wist het de blokkering van Aspasia zeer lastig te maken. Ketser na ketser werd gescoord en DOS kon voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong pakken, 18-17. Nadat alle time-outs en een wissel werd gebruikt van vervangend coach Niecky Reedijk was het de beurt aan de spelers in het veld om er een laatste klap op te geven. Invaller Jasper Denkers kon uiteindelijk de set beslissen en er werd weer opgelucht ademgehaald, 22-25.

Dat het DOS de 2e set energie had gekost om de set binnen te slepen was te zien in de 3e set. De ploeg uit Schoonhoven maakte veel fouten en kwam er niet meer aan te pas. Door een perfect sluitend blok werd er geen bal meer gescoord door de thuisploeg. De set ging met een afgetekende 09-25 score naar Aspasia.

De laatste set van het 2021 was een feit. Met wat vrouwelijke support van de kant kreeg er een man zichtbaar vleugels. William van Puffelen was de niet te stoppen man aan de kant van Aspasia. Aanval in het veld of via de handjes, het was allemaal geen probleem.. U vraagt William draait. Alleen de serve voor de wedstrijd was de man uit Boskoop teveel, deze ging onder luid gejuich het net in, 24-15. Dit mocht de pret niet drukken want ook de laatste side-out werd snel gescoord.

Een afgetekende en belangrijke 0-4 overwinning, 5 punten worden weer opgeteld om op een totaal van 32 punten stevig de 2e plaats in handen te hebben. Met maar nog 7 punten verschil op de nummer 1 belooft dit een spannend
tweede deel van het seizoen te worden. Laten we hopen op een spoedige voortzetting van de competitie!