Dubbele overwinning

Na de eerste 4-0 overwinning van het seizoen tegen Vollingo afgelopen week, moesten de heren uitkomend voor Koudekerk afgelopen vrijdag weer aantreden voor een thuiswedstrijd. De mannen lijken weer op elkaar ingespeeld en dit schept verwachtingen voor de thuiswedstrijd. Geloof het of niet, maar er moest weer een potje gespeeld worden tegen Vollingo.

Bas gooit er voor de wedstrijd maar weer eens een wijsheid uit: zolang je maar je eigen ding blijft doen winnen we! En met die focus ging het ook van start. Er werd vanaf start veel druk gecreëerd uit de serve en als er een bal terug kwam blijf hij vaak achter het blok hangen. Het positiespel was goed en er werden weinig punten weggegeven. Zelfs zo weinig dat halverwege de set duidelijk werd dat we Vollingo onder de 10 punten konden houden. Dit was het doel en het lukte! Met een marge van maar liefst 3 punten. (25-7)

Na z’n goede set is het natuurlijk altijd de vraag of je hetzelfde niveau door kan zetten. De set begon weer goed, maar Vollingo had zich ook weer een beetje herpakt. Met een aantal aanpassingen in het spel en wat andere spelers wist Vollingo toch meer tegendruk te geven. Er werden meer tactische de ballen geplaatst en hier werden door Vollingo meer punten uit gescoord. Het goede spel werd echter doorgezet door Aspasia en er werd hierdoor relatief eenvoudig gewonnen met 25-20.

De derde set was ingezet en eigenlijk al van start was het onrustig in het veld. De pass was minder zuiver. De mannen in het blauw en in het geel kregen het al snel moeilijk en kwamen op achterstand. Ballen werden niet meer direct gescoord. De overtuiging leek te missen. Het laatste deel van de de set was Arie bombarie er klaar mee. Eist de bal op en scoort hem fantastisch hard. Marijn begreep de hint en de volgende 10 ballen gingen naar Arie en werden ook nog gescoord. De set eindigde in 25-22.

De laatste set kunnen we kort over zijn. De foutlast van de derde set werd doorgezet en Vollingo kwam weer in de wedstrijd. De set werd weggeven met 25-20.