Familiar onderonsje winnend afgesloten

Met wisselvallige uitslagen maar met goed spel kon Aspasia H1 met goede moed naar het Rijswijkse afreizen voor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk H3. Een team met de nodige ervaring in de gelederen en met familiebanden met onze nieuwe trainer/coach Ferdi. Redenen genoeg dus om met opgepoetst blazoen de zaal te betreden.

Nadat we bij het inspelen al gewend waren geraakt aan de gala ballen van de tegenstander en  nadat de tegenstander druppelsgewijs compleet was geraakt kon de eerste set van start.

Kort maar krachtig, we gaven gas en lieten de hendel de eerste drie sets niet meer los. Met solide service spel werd de pass aan de andere kant ontregeld en bij vlagen werden de passers met het schaamrood op de kaken naar alle hoeken van het veld gestuurd. En als de pass al een keer wel goed werd gebracht dan stond ons blok wel gesloten op de juiste plek. Dit aangevuld met een gevarieerde aanval en een goede verdediging bracht ons de eerste drie sets nauwelijks in de problemen.

Met respectievelijk 16-25, 21-25 en 14-25 werden deze sets gewonnen.

De enige die de vierde set nog in de weg kon staan waren we zelf. Maar ook daar bleken we best goed in te zijn deze avond, het gas ging er wat van af, de pijp begon leeg te raken en Inter begon er weer een beetje in te geloven. Resultaat, een spannende vierde set waarin het gelijk op ging en onze tegenstander meer en meer onder het mom van alles of niets de aanval zocht en daar veelvuldig succesvol mee was. De blokkering kende een paar kleine gaatjes hier en daar die ons met name in de eindfase van de set noodlottig werden.

Met het kleinst mogelijke verschil, en ondanks de aanmoedigingen van het wederom mee gereisde publiek, ging de laatste set dan uiteindelijk toch naar de tegenstander.

Hoe dan ook wederom een goede wedstrijd met winst en 4 punten er bij.

Een goed uitgangspunt voor onze bekerwedstrijd van dinsdag aanstaande tegen Dosko in Stolwijk, uitkomend in de derde divisie en dus een uitdagende tegenstander.