Feest in de Volleybalflat

Na de vrijdagavondwedstrijd op zaterdag volgde van de week de vrijdagavondwedstrijd op donderdag tegen Switch in Utrecht.

Met twee jarigen in de gelederen was de schare trouwe supporters zelfs uitgedijd naar enorme proporties. En iedereen mocht in de volleybalflat de nodige trappen lopen om op de juiste verdieping te komen hetgeen uiteraard voor onze fitte fervente fans geen probleem van betekenis betekende.

Met de geblesseerde Marcel helaas thuis begonnen we de wedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende Switch. Ondanks alle goede bedoelingen toch wat slapjes hetgeen een achterstand tot gevolg had. Onze tegenstander had dan ook wel wat versterkingen gekregen t.o.v. de eerste wedstrijd. Na even de rug gerecht te hebben konden we langzaam langszij komen en aan het eind van de set zelfs doordrukken. De eerste set was binnen, nu door!

Dat was echter toch tegen dovenmansoren gezegd. De tweede set begon dan weliswaar beter en met een voorsprong, maar gaandeweg zakte het spel toch weer wat weg. Switch daarentegen maakte minder foutjes en kon de set ook naar zich toe trekken.

Na deze waarschuwing, je krijgt de punten niet cadeau, werd de strijdlust bij de Aspasia mannen aangewakkerd en kreeg het spel weer wat van z’n gewoonlijke glans. Nog steeds wat stroef maar wel degelijker en met meer geduld werden de rally’s gespeeld. De lange rally’s werden gewonnen en dat gaf de burger moed. Met meer druk op de service en een steeds beter functionerend blok werden de laatste twee sets binnen gehaald en kon er in de kantine van een verdiend verjaardagstaartje worden nagenoten. Op naar de volgende vrijdagavond wedstrijd, deze keer weer op zaterdag in IJsselstein.

Graag tot dan!