Hard werken beloont compleet Aspasia

Afgelopen donderdag stond de uitwedstrijd tegen Switch HS1 op het programma voor het eerste herenteam van Aspasia. Switch is een ervaren ploeg die gauw de rally aangaat, veel ballen van de grond haalt en de tegenstander graag de fout laten maken blijkt een gedegen tegenstander voor Aspasia dit seizoen. Vorig resultaat in eigen hal, waar 0 punten gehaald werden, beloofde een spannende avond. Toch waren de mannen, compleet, en goed in vorm, vastberaden Utrecht met de meeste punten te verlaten die avond.

Half 8 starten, gauw onderweg eten, door vanuit je werk en haasten om je sportspullen nog op te halen thuis. Dat was hoe de wedstrijd begon. Aspasia was niet scherp. Misschien moest het team uit Koudekerk wennen dat er sporthallen op de 3e verdieping bestonden, misschien was het een after-dinner-dip. Hoe dan ook moest er iets veranderen. Een toespraak van coach Donkers moest de mannen op scherp zetten. Een achterstand van bijna 10 punten was de schade. Gevochten werd er en de mannen wisten zich te herpakken. De eerste set was binnen met een stand van 25-27.

Dat ruikt naar meer. De tweede set begon Aspasia net zo sterk als het de eerste set geëindigd was. Overheersend. Met veel kabaal en bravoure. Een sterke blokkering zorgde dat de verdediging gemakkelijk op de goede plek kon zetten. Er werd slim gespeeld en een voorsprong 10 punten was dit keer in het voordeel van Aspasia. Dit verslapte echter naar het einde van de set. Aspasia viel terug op hard, harder hardst. De set werd wel gewonnen, maar aldus de coach had Aspasia eigenlijk de tweede helft van die set verloren met een stand van 23-25.

De derde set moest overtuigender maar de mannen leken het kwijt te zijn. Was het vermoeiing, waar was het spel gebleven van de eerste twee sets? Alle wissels werden toegepast, maar deze set was niet meer te redden. Er moest toegegeven worden bij een stand van 25-13 voor Switch.

De vierde set moest wel, de 5e set hoort in de bar. Aspasia leek de energie weer terug te hebben en wist de goede elementen uit de eerste twee sets weer toe te passen. Een lage foutenlast, maar vooral het harde werken voor elk punt werd beloond. 19-25 als laatste setstand en dus 4 grote punten mee naar huis.

Deze week pakken we onze rust, maar 8 april spelen we weer thuis in de Ridderhof tegen een directe concurrent Zovoc. Tot dan!