Het is stil aan De Waterkant(en)

We hadden al lang niet meer tegen Liusna gespeeld. Zo lang, dat ze de langwerpige, oude zaal van FC Lisse om hadden geruild voor een vierkante, fonkelnieuwe zaal bij De Waterkanten. Een echte upgrade, wat ons betreft. De kantine, mét uitzicht op een leeg zwembad, kan daarentegen nog wel een gezelligheidsupgrade gebruiken… want het was wel erg stil, daar aan de waterkant. De snackschaal konden ons niet helaas opbeuren: slechts twee ballen! 

Als een echt team gingen we aan de slag met de schaal

In een handomdraai maakte de aardige bardame voor ons een mooie schaal van drie porties friet en 16 bitterballen. Daar is meteen een gezelligheidstip: zet een teamschaal op het menu en de deur naar gezelligheid opent zich. Maar dan moet wel eerst de kwaliteit omhoog: De Waterkanten scoort slechts 2 bitterballen. En dat was inclusief de mogelijkheid van glutenvrije patat, maar dan moesten we 40 minuten extra wachten en daarvoor is ons thuis net iets te lang rijden. 

Leuk bakkie voor de sausjes

We hadden meteen al een kleine calamiteit: er zat een haar in de mayonaise! Gelukkig werkt het calamiteitenplan in Lisse perfect en ruilde de bardame in no-time het bakje om. De bitterballen bleken gelukkig gemengde snacks te zijn, dus konden we op verkenningstocht. De kipnugget was snel geïdentificeerd, net als de kaassnack, en ook de gehaktbal was duidelijk. Maar wat was toch die rode bitterbal? Even waren we uit het veld geslagen, net als de tweede set van de wedstrijd tegen het eerste damesteam van deze Lissese volleybalclub, maar we herstelden snel: het bleek een zeldzame kalfsbitterbal. Die waren we nog nooit tegengekomen! En smaakte goed, maar wel erg verwarrend. Helaas was de patat – het grootste deel van de schaal – echt niet lekker, want ‘rauw’ vanbinnen en bruin van buiten. Waarschijnlijk te hete frituur, zei onze coach die niet alleen tijdens de wedstrijd van grote meerwaarde bleek maar ook nu weer indruk maakte. Daar gingen de punten van Lisse… 

We hadden gelukkig een wissel gevonden om de sticker op de deur te plakken

De patat gaf de doorslag: 2 bitterballen! Gelukkig wel winst in het veld, ondanks dat we het zonder onze trouwe bitterbalbeoordelingenstickerplakker moesten doen. Maar we hadden een plakwissel die het geweldig deed, vinden wij: wat denk jij, Hes? 

Samengevat:

Locatie: Sporthal De Waterkanten, Sportlaan 21, Lisse
Volleybalvereniging: Liusna
Datum: 6 december 2019
Prijs: 13,65
Score: 2 bitterballen (max. score 5 bitterballen)

De tussenstand na vijf sporthallen is als volgt: 

Locatie Vereniging Datum Prijs Score (max 5)
1 Sport- en recreatiecomplex Wasbeek (Sassenheim) VCS 4 okt 2019 6,25 4
2 Sporthal ’t Spant (Leimuiden) Setumup 18 okt 2019 18,50 3
2 Universitair Sportcentrum (Leiden) SKC 15 nov 2019 10,00 3
3 Boorsmazaal (Katwijk aan zee) RVV 20 sept 2019 12,50 2
3 De Waterkanten (Lisse) Liusna 6 dec 2019 13,65 2