In Leimuiden spant ’t erom…

Soms moet je lang nadenken over de titel voor de bitterballenbeoordeling, en andere keren niet. Zo ook bij Sporthal ’t Spant te Leimuiden, want met zo’n mooie naam is het te verleidelijk om ‘hem niet te maken’. Dus doen we dat gewoon. Dan maar geen originaliteitsprijs. Uiteindelijk gaat het daar ook helemaal niet om, het gaat om de snackschaal! En even zou je denken dat het ons ook niet om het volleyballen gaat, want dat leek natuurlijk weer nergens op: met 0-4 weggeslagen! Zucht. Alle hoop op de snackschaal.

Vele handen maken licht werk: aan de slag met het beoordelen van de snackschaal in Leimuiden

De droevige gezichten klaarden op bij het zien van de snackschaal in de ‘Spantbar’, thuishonk van volleybalvereniging ‘Setumup’ en – niet te vergeten – dartclub ‘Het Hete Spantje’. Yep. Gelukkig zijn ze beter in snackschalen maken dan in namen bedenken en scoorde de Spantbar na een verhitte onderlinge discussie drie bitterballen. Mét eervolle vermelding voor de kaassnacks!

Drie ballen voor de Spantbar

Snackschalen kennen ze niet bij de Spanbar. Maar na enig aandringen van onze snackschaalbestelexpert knutselde de barman een schaal voor ons in elkaar. Alle moeite ten spijt was de patat echt niet lekker: flauw, melig en droog. Gelukkig waren de snacks goed en maar liefst vier soorten sausjes stonden klaar om de smaak van de patat te verhullen. De kaasstengels waren dus to die for, de bitterballen goed gevuld, loempia’s zoals op de markt, kipnuggets prima, maar helaas geen ‘yahtzee’ want de nasisnacks waren zompig. Ook de pindasaus – of moeten we zeggen: pindasoep? – haalde de score omlaag.

Vier sausjes om de smaak van de patat te verhullen

Al met al drie bitterballen voor ’t Spant, waar het nog even ‘spande’ om drie of vier bitterballen. De prijs van 18,50 en onze twee extra snackbeoordelaars, tevens trouwe supporters uit Koudekerk (dank!) gaven de doorslag.

Samengevat:
Locatie: Sporthal ’t Spant, Larikslaan 20, Leimuiden
Volleybalvereniging: Setumup
Datum: 18 oktober 2019
Prijs: 18,50
Score: 3 bitterballen (max. score 5 bitterballen)

De tussenstand na 3 sporthallen is als volgt:


Locatie Vereniging Datum Prijs Score (max 5)
1 Sport- en recreatiecomplex Wasbeek (Sassenheim) VCS 4 okt 2019 6,25 4
2 Sporthal ’t Spant (Leimuiden) Setumup 18 okt 2019 18,50 3
3 Boorsmazaal (Katwijk aan zee) RVV 20 sept 2019 12,50 2