Kalinko H1 – Aspasia H1

Zaterdag 7 December stond Kalinko – Aspasia op het programma. Met in het hoofd het doel om een goede klassering te halen voor de winterstop reisde Aspasia af naar Den Haag om punten te halen. Ondanks Kalinko lager  geklasseerd was als Aspasia mocht deze ploeg niet onderschat worden, het had eerder al verassende resultaten geboekt.

Het begin van de wedstrijd was rommelig. Doordat een andere wedstrijd, die voor de wedstrijd van Aspasia H1 werd gespeeld, uitliep werd besloten de wedstrijd op een ander veld te spelen. Dit resulteerde er mede in dat Aspasia niet direct uit de startblokken schoot zoals dat soms het geval kan zijn. Na een punt of tien werd Aspasia echter wakker en werd er een gat geslagen door goede series in combinatie met een aantal serviceseries. Kalinko begon te morren en werd een gele kaart uitgedeeld vanwege een beledigende opmerking naar één van de scheidsrechts. Kalinko kwam in de loop van de set terug, maar maakte geen kans op om de set te winnen. Aspasia won de set met 20-25.

Het begin van de tweede set werden de eerste barsten in het spel van Aspasia zichtbaar. Het ritme leek kwijt en de ballen werden niet meer direct gescoord zoals dit het geval was in de eerste set. Kalinko daarentegen kwam wel in hun ritme en begonnen steeds makkelijker te spelen. Deze set werd verloren met 25-15.

Deze lijn werd doorgetrokken in de derde set, maar door een verhoogde foutenlast van Kalinko kwam Aspasia dichterbij dan de tweede set. De derde set werd met 25-19 verloren.

De vierde set begon gelijkwaardig. Aspasia en Kalinko gingen tijden lang gelijk met elkaar op totdat de krappe selectie van Aspasia parten begon te spelen. De spelers van Aspasia raakten vermoeid waar Kalinko nog verse spelers inzette. Het gat werd geslagen aan het einde van de set waardoor de vierde set met 25-19 werd verloren.

Aankomende vrijdag wordt om 21:15 uur de wedstrijd Aspasia H1 (3) – VCS H1 (2) in de Ridderhof gespeeld. Bij deze belangrijke wedstrijd kan Aspasia H1 alle support gebruiken om een mooie klassering te halen voor de winterstop in gaat.
Tot dan!