OEH AH OCHTENDGYMNASTIEK

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Aspasia heren 1 weer. In alle vroegte, en dan bedoel ik ook echt vroeg, werd het team verwacht aan de wedstrijd te beginnen in Delft. Punch H2 dat ergens rond de 8e plek staat in de ranglijst moest te overwinnen zijn. Echter onderschatting mag nooit gebeuren, alle punten zijn op dit moment belangrijk.

Het enige wat Aspasia om 12 uur kon doen presteren…

… Doen alsof! Het is vrijdagavond mannen! WE MOGEN WEER!

Met die inzet begon Aspasia vol energie aan de wedstrijd. Een door de coach aangedrongen felle warming up zet zich door tijdens de eerste set. Al snel bracht deze energie de mannen op voorsprong. Helaas moest Marcel vroegtijdig het veld verlaten wegens rugklachten, waar Mark zijn plekje op midden overnam. Toch liet het team zich niet uit het veld slaan en haalde de eerste set binnen met 17-25.

Doorzetten die flow, niet verslappen en het eigen spel blijven spelen. Dat moest er gebeuren. Met een opstelling met Arjan op midden bleef Aspasia Dominant. Punch had weinig in te brengen in een setstand van 16-25. 

De derde set. Vanaf de kant werd door het trouwe meegereisde publiek nog geroepen. ‘Niet verslappen nu!’ Een set waarmee de wedstrijd beslist kon worden. Diederik als derde variatie op de plek van Marcel. Echter mocht de relatief vaste midden geen verschil maken. De flow was eruit, al snel keek Aspasia tegen een achterstand aan. Erop of eronder, gas geven en afmaken. De impulsen vanaf de kant, dubbele wissels en time-outs waren echter niet genoeg. De mannen herpakten zich net te laat, wat resulteerde in een setstand van 25-23 in het voordeel van Punch.

Misschien waren de mannen het vergeten? Kom op! Het is nog steeds vrijdagavond jongens! Dat was de instelling. Hard werken wordt beloond. Of was het meer de gedachte nog een 5e set te moeten? Hoe dan ook begon Aspasia weer te spelen. Met slim spel haalden de mannen de set en de wedstrijd binnen. 23-25, en 1-3 in sets.

Nu snel herstellen, komende donderdag 27 februari, is het gewoon weer vrijdagavond en mogen de mannen spelen tegen Switch in Utrecht.