Overtuigend Aspasia verslaat koploper Thor

Alhoewel het vorige treffen met Thor resulteerde in een mooi pot tot, was de foutenlast destijds bij Aspasia te hoog en was Thor dus een maatje te groot. Ondertussen staat Thor bovenaan in de competitie. De resultaten van Aspasia zijn sinds de Kerst wisselend, maar zitten in een stijgende lijn. Aspasia staat stevig in de middenmoot en Zevenhuizen zit Thor op die hielen voor het kampioenschap. De druk lag afgelopen vrijdag dus duidelijk bij de heren uit Bergambacht.

De insteek voor Aspasia lag in het combineren van de positieve punten uit de afgelopen paar wedstrijden: fel in de warming up, volle bak aan de wedstrijd beginnen en extra aandacht voor druk op de service. Dat pakte uitstekend uit en Thor wist niet wat ze overkwam. Bij Aspasia lukte alles en de overtuiging bleef maar toenemen. Met ruime cijfers was de eerste set snel binnen: 25 – 13. Kon dit worden vastgehouden?

Set twee was wellicht iets minder overtuigend, maar Aspasia bleef de bovenliggende partij. De training van het blok van de afgelopen weken bleek effectief. Wissels konden bij Thor geen verschil maken. Aspasia wisselde ook door en zo werden middels een mooie teamprestatie set 2 en 3 ook binnengehaald: 25 – 22 en 25 – 18.

De energie die Aspasia de hele wedstrijd al bracht bleek eindig. De winst was binnen en daarmee de focus aan het begin van de vierde set weg. Thor profiteerde hiervan door een snelle voorsprong te pakken en Aspasia kwam deze niet meer te boven: 17 – 25.

Met deze 3-1 winst komt Aspasia op een gedeelde 5e plek met zowel Taurus als Delta. Tegen Delta wordt op 5 april een van de twee laatste twee wedstrijden gespeeld. Dat belooft een mooie strijd te worden.