Gezellig Sportief

Dat is waar Aspasia voor staat

Aspasia weet als geen ander dat het verenigingsleven zich zowel binnen als buiten het veld afspeelt; sterker nog, vele teamgenoten binnen Aspasia zijn eerst hechte vrienden, en dan pas volleyballers binnen hetzelfde team. Daar zijn we trots op.

Gezellige sportiviteit

Bij ­Aspasia kun je terecht voor volleybal op zowel ­recreatief als competitief ­niveau. Er is ruimte voor gezelligheid én voor het ontwikkelen van je talent. Aspasia heeft een bloeiende jeugdafdeling.
Elk jaar is er een daverend en gezellig jeugdkamp. Er wordt getraind in de Ridderhof en de Landvliethal.
Met ruim 130 leden vormt de volleybalafdeling van Aspasia een gezellige en hechte groep. De herenafdeling heeft 3 teams, die uitkomen in de promotie-, eerste en derde klasse. De damesafdeling is ook 3 teams rijk, die uitkomen in de 1e, 2e en de 3e klasse. Ook zijn de jeugdteams in vele klassen vertegenwoordigd. Daarnaast is er een recreantentrainingsgroep welke uitkomt in de recreantencompetitie.
Ten slotte trainen wij wekelijks een grote groep enthousiaste mini’s. De teams van Aspasia trainen op maandag, woensdag en zaterdag in zowel de Landvliethal als de Ridderhof. De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond in de Ridderhof te Koudekerk aan den Rijn gespeeld.

Benieuwd of volleybal echt zo gezellig & sportief is?
Kom gewoon eens

Heren 1 begint de rally

Volwassenen

Competitief volleybal…

Met 6 seniorenteams is Aspasia goed vertegenwoordigd in de regio. Met teams die uitkomen in de derde tot aan de promotieklasse is er altijd wel een team waar je in past. Elke week wordt er trouw getraind zodat we op de wedstrijdavond vol gas kunnen geven om de volle 5 punten binnen te halen.

…of gewoon voor het plezier

Ook als je gewoon sportief bezig wilt zijn zonder de druk van presteren te moeten voelen kun je bij Aspasia terecht. Onze recreanten zijn net zo fanatiek en enthousiast als de competitie-spelende leden maar belangrijker nog: ze hebben simpelweg lol met elkaar op het veld. Doorstromen naar een competitie-team is natuurlijk in goed overleg ook altijd mogelijk.

Onze Seniorenteams

 • Heren 1
 • Dames 1
 • Heren 2
 • Dames 2
 • Heren 3
 • Dames 3
 • Recreanten

Jeugd van 6 tot 18

Volop oog voor talent…

Aspasia heeft vanaf het begin een bloeiende jeugd-afdeling gehad. Onze eigen senioren staan met veel plezier met de kinderen op het veld om hen zo het spelletje te leren en te laten groeien in teamwork, sportiviteit en techniek. Teamgenootjes blijven vaak nog jaren hechte vrienden dankzij het hechte teamverband dat bij Aspasia zo belangrijk is. Voor de echte talenten is er volop ruimte voor verdere groei en begeleiding.

… vanaf het eerste begin

Voor de jeugd hebben we drie verschillende leeftijdscategorieën. De categorie voor de jongste kinderen (6, 7 en 8 jaar) heet de Speeltuin, die voor de middelste categorie (9 – 12 jaar) Mini’s. Beiden trainen één keer per week op de zaterdagochtend. Enkele keren per jaar worden er toernooien gespeeld.
De oudste categorie is voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar, deze trainen 2 keer per week en spelen in competitieverband (wekelijkse wedstrijden).

Onze jeugdteams

 • Meisjes A1
 • Meisjes B1
 • Meisjes C1
 • Mini's
 • Speeltuin

Sociaal

De zesde set winnen we altijd…

Sportiviteit & gezelligheid speelt zich niet alleen af binnen de lijnen: ook in de kantine is Aspasia een hechte vereniging. Ook spelers die uitwedstrijden gespeeld hebben komen vaak voor de gezelligheid nog even binnenvallen. Aspasia is geen vereniging van losse teams: eigenlijk zijn we 1 groot team.

…Ook als je geen lid bent

Op de wedstrijdavonden is de tribune altijd goed gevuld met publiek wat nadien gezellig een drankje en snackje blijft doen. Vele oud-leden komen even kijken hoe het hun oude team vergaan is die avond en blijven hangen om bij te praten met vrienden en kennissen. De snacks van Norbert zijn dan nog eens de kers op de taart.

De Landvliethal

VTC De Ridderhof