Vollingo HS 1 – Aspasia HS 1

23 november om half vijf in de Zebra in Gouda troffen de mannen van Aspasia de heren van Vollingo. Een ploeg waar al een paar jaar niet meer tegen gespeeld was. Na de gebruikelijke rituelen voor de wedstrijd waren de mannen klaar om vol overgaven te gaan voor de eerste 4-0 overwinning. 

De eerste set begon stroefjes mede doordat Vollingo begon met veel prikken en geplaatste ballen, waar Aspasia regelmatig intrapte. Gedurende de set kreeg Aspasia meer en meer grip op de wedstrijd. De set eindigde dat ook in een nipte overwinning voor Aspasia. 

De tweede en Derde set verliepen eigenlijk het zelfde. Aspasia kon de druk er goed ophouden en de geprikte ballen werden goed opgepakt. Met goed spel konden beide set relatief simpel worden gepakt. 16-25 17-25.

De vierde set verliep echter weer wat stroever. Met de overwinning al op zak liet Aspasia de touwtjes iets vieren en door Vollingo werd er wat meer alles of niets gespeeld. Halverwege de set keek Aspasia dan ook tegen een lichte achterstand aan. Uiteindelijk konden de Mannen van Aspasia toch de achterstand nog goed maken en werd met een setwinst van 23-25 de eerste 4-0 overwinning van het seizoen behaald.