Wedstrijdverslag Aspasia H1 – De volle buit

Na twee weken wedstrijdrust mochten we weer aan de bak. Het was vrijdagavond, wedstrijdavond! Vives heren 2 was vanuit IJsselstein afgereisd naar de Ridderhof om punten te pakken.

SPOILER ALERT: dat is ze niet gelukt.

De eerste set startten we voortvarend en al snel stond een voorsprong van 10-5 op het scorebord. De goede flow werd gepakt door middel van goed aanvalsspel aan de hand van Marijn en een solide verdediging. Marcel en Bas bleken op midden onhoudbaar, ook met de pipe-aanval. Hierdoor stond de 25-15 setstand relatief snel op het bord.

So far so good dus Marijn, Bas, Jasper, Mark, Marcel en William werden vol goede moed weer het veld ingestuurd. De coaching werd ingevuld door blessureboys Bart en Diederik, die ook in de tweede set een goede start zagen. Na een 13-7 voorsprong kwam Vives beter in hun ritme en met hogere servicedruk kwam de Aspasia-pass onder druk te staan. Dit resulteerde in een gelijke stand, waardoor Aspasia een uitweg moest zien te vinden. Na de koppen bij elkaar te hebben gestoken werden de side-outs gevonden en kon puntje voor puntje uitgelopen worden. De set werd met 25-21 binnengesleept.

Op naar de derde set met het bonuspunt in het vooruitzicht. Deze set ging gelijk op en bij deze en gene werd het lastiger om de hoge energie op te brengen. Met Casper als verse kracht plus een ander systeem werd de weg naar boven gevonden en uiteindelijk met 25-16 toch overtuigend binnengesleept. Daar was ook een aanvaring tussen de muur en Wil voor nodig, het is nog niet duidelijk wie dat gevecht heeft gewonnen. 

Met de vier punten op zak en nog één set te gaan diende de laatste uitdaging zich aan: de volle buit pakken. En dat bleek nog niet makkelijk. Met de energie die iets verder wegzakte en de tegenstander die vaker wist te scoren keken we tegen een achterstand van 17-10 aan. Met de nodige werk- en vechtlust plus goede aanvallen van Jasper en Mark kwamen we boven de twintig weer bij om na een spannende slotfase ook de laatste set met 27-25 te pakken.

Al met al een mooie overwinning waardoor we bovenin de ranglijst meedoen. Volgende week staan de Waterlanders in Nieuwkoop op het menu. Tot dan!