Wedstrijdverslag Aspasia – Inter Rijswijk

Het seizoen begon voor de mannen in het blauw en geel op vrijdag 28 augustus Tilburg. Volgens de website van Tilburg valt er heel wat te beleven in de stad van de tricolores. Echter het enige wat de heren zagen is de stadscamping en de sporthal. Oja… en cafe lollipop voor de echte liefhebber. Voor hoogtepunten van cafe lollipop verwijzen wij graag door naar onze woordvoerder William. Neem ook eens een kijkje op de website van de lollipop (www.delollipop.eu). Eindstand van het teamweekend: veel training, 2 oefenpotjes ongeslagen en een hoop gezelligheid.

In aanloop tot de competitie zijn er nog vele oefenpotjes gespeeld en zijn er vele zweetdruppels in de trainingszaal achtergelaten om op 18 september klaar te staan om Zovoc les te geven. Ready to rumble zullen we maar zeggen.

En of het team van coaches Donkers en Reedijk ‘ready to rumble’ waren. Fit tot in iedere vezel. Trouwens ook mogelijk gemaakt door de scoopy’s V2 van William. Deze vorm zou nog wel even vastgehouden moeten worden. Door corona, misschien heb je er wel iets van gehoord, ging dit potje niet door.

Dan maar starten tegen Inter Rijswijk, de andere mannen in het blauw en geel. 

In set 1 mochten Marijn, Arjan, Bas, Marcel, Jasper en Bart het spits afbijten. Dat ging ze erg goed af. Doordat er geen druk van vaders aan de zijlijn was stond Aspasia binnen de korte keren met 14-7 voor. Na een paar rommelballetjes binnen Aspasia werd de eerste set binnengesleept met 25-17. 

In set 2 stuurde coach Donkers hetzelfde team het veld in. Inter Rijswijk kon de ze set verrassend bijblijven waardoor het enigszins spannend begon te worden. Halverwege de set mochten Casper en Niecky door een dubbele wissel hun kunsten binnen de lijnen laten zien. Na veel stuivertjes wisselen haalde Aspasia de set nipt binnen met een eindstand van 25-23.

Set 3 werd door Aspasia zakelijk binnengehaald met een stand van 25-18.

Het verschil in voorbereiding was duidelijk zichtbaar in set 4. Het andere team in het blauw en geel hadden slechts 4 keer getraind zonder hierbij oefenwedstrijden te spelen. Deze set was een complete ‘walk over’ in het voordeel van Aspasia. Een goed serverende Bart kon in het begin van de set een aardig gat slaan waar het team gretig op voort kon borduren. Enige minpunt is dat de tegenstander boven de 10 is gekomen. De eindstand van set vier kwam daardoor op 25-11. Zaterdag zal Volevo zich naar de slachtbanken laten brengen. Daarover zullen we volgende week berichten.