Wedstrijdverslag Servia H2 – Aspasia H1

De laatste wedstrijd dateert alweer van september 2020. Toen werd Inter Rijswijk vakkundig aan de kant gezet. Deze zelfde start wilde Aspasia, na een goede seizoen voorbereiding, wederom weer neerzetten.

Toch een klein beetje onwennig stapten de mannen van coach Reedijk in het veld. Het gaat nu immers echt om de knikkers. In de eerste set keek Aspasia al vrij snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Wellicht waren het de begin zenuwen. Niks aan de hand, puntje voor puntje pakken om zo halverwege de eerste set weer gelijk op te komen. Gedurende de set vond Aspasia een ‘lek’ in de verdediging van Servia. Dit resulteerde in een aantal directe punten en uiteindelijk de winst in de eerste set (16-25).

In de tweede set kon een ongewijzigde opstelling de goede lijn helaas niet doorzetten. Bij een 15-9 achterstand konden de koppies tijdens een time-out even bij elkaar gestoken worden. Helaas werd de 2e set, door onnodige fouten weggegeven aan Servia (25-19).

Nu de focus op de 3e set. Casper voor Marijn en Marcel voor Diederik. Een echte kraker van een set. Spoileralert: Aspasia wint de set.

In het begin van deze set kon Aspasia een heerlijke en ruime voorsprong opbouwen. Het maakte nu nog niet veel uit als er een beetje geknoeid zou worden met puntjes. Helaas kon Servia hierdoor wel goed terugkomen in de 3e set. Met een stand van 24-25 wilde Aspasia de winst graag binnen halen. Jasper aan service. Vraag hem maar hoe die service, en daarmee de winst in de 3e set was (24-26).

Ook in de 4e set was er weer sprake van een vliegende start. Dit keer was er geen sprake van een spannende set, ook wel eens lekker (18-25).

Het bier en de bitterballen waren weer zoals vanouds, zo op…

Op vrijdag 24 september staat de eerste meet en greet van dit seizoen op het programma. Komt dat zien, komt dat zien!