Win-win bij De Wasbeek

Eigenlijk konden we ons niet meer herinneren wanneer we voor het laatst in De Wasbeek waren geweest. De herinneringen dreven echter snel weer boven toen we het zwembad zagen: mocht je de wedstrijd niet zien zitten, kun je altijd nog met je team kiezen voor een plons. Dat deden wij natuurlijk niet en met geheven hoofd gingen we ten strijde tegen het tweede damesteam van VCS, de gezelligste volleybalvereniging van de Bollenstreek. Aldus hun website. Gelukkig houden ze dát lekker in de Bollenstreek en gaat het om de punten. En de snacks. Die overigens de moeite van een bezoekje waard zijn: De Wasbeek scoort maar liefst 4 bitterballen! 

Menig bollenboer wordt door 6,25 euro verleid tot aankoop van deze snackschaal

Voor 6,25 euro verleidt De Wasbeek menig bollenboer tot de aankoop van deze snackschaal. Voor dit geld kreeg je van alle soorten snack één of twee exemplaren. Op zich logisch voor dit bedrag maar voor de representativiteit van ons oordeel natuurlijk lastig uit te leggen. Omdat vertrouwen op elkaar ook in ons spel belangrijk is, gold dat ook voor onze individuele oordelen. De patat konden we wel gezamenlijk beoordelen, en viel in de prijzen want door zulke lange patatten hoefden we minder energie te besteden aan het pakken. Topidee als je net al je energie kwijt bent door het volleyballen of zwemmen.   

Vier bitterballen-oordeel siert de voordeur van De Wasbeek

De snacks en patat waren ‘fokking heet’, krokant en goed van smaak. Helaas was de bitterbal lauw – hoe is dat mogelijk? – en was de smaak van het ‘kaasding’ en het ‘gehaktding’ flauw en melerig. Maar de rest was prima. Of zoals één van onze nieuwe snackbeoordelende teamleden het verfijnd kon benoemen: “Gewoon lekker.” Laten we maar zeggen dat dit teamlid nog even moet wennen aan het verfijnde culinaire jargon dat de rest van het team bezigt, maar eigenlijk had ze wel gelijk: het was gewoon lekker. Geen pindasaus, maar genoeg mayonaise en de curry als tweede saus. Al met al verdiende De Wasbeek 4 bitterballen, en namen wij ook vier punten van de wedstrijd mee naar huis. Win-win vonden wij.