Zonder wrijving geen glans

Afgelopen zaterdag stond VSTS HS 1 op het programma. Het was aan de heren van Aspasia HS 1 om de punten mee naar huis te nemen. Gezien onze positie op de ranglijst zou dat toch moeten lukken… ten minste dat zou je denken. Het begon met een wegafsluiting op de N11 waardoor de voltallige selectie van Aspasia niet op tijd op het strijdtoneel in Bodegraven kon verschijnen.

Toch begonnen de mannen van Aspasia warm aan de wedstrijd. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen harkt Aspasia de eerste set niet altijd ( lees: vaker niet dan wel) binnen. Echter waren we erop gebrand om dat deze keer niet te laten gebeuren. Het was wat onwennig, mede vanwege de houten vloer en het lage dak van de zaal, maar de eerste set liep gelijk goed. VSTS wist wel aan te haken maar de set werd met een score van 25-22 gewonnen door Aspasia.

Set 2 was een spannende… Aspasia en VSTS waren ontzettend aan elkaar gewaagd. Aspasia liep continu een paar punten voor maar VSTS wist bij te blijven. Sterker nog, VSTS wist aan het einde van de set de overhand te nemen. De tweede set werd met 24-26 verloren…

In set 3 werden er tactische wissels doorgevoerd aan de kant van Aspasia. Ook Bart deed na een lange afwezigheid weer zijn intrede binnen de lijnen. Wederom een set waarin de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. En helaas was het weer Aspasia die het kortste strootje trok aan het einde van de set. VSTS won de derde set met 25-27.

Na een heldere peptalk van de coach gingen de mannen van Aspasia weer het veld in voor de vierde set. We wisten wat ons te doen stond. Het spel was goed. Aspasia hield VSTS van serve tot smash onder druk en sleepte de set binnen met 25-21.

Voor de tweede keer dit seizoen moest een vijfde set de doorslag geven. Aspasia hield vast aan de spelwijze van de vierde set en speelde dan ook vol vertrouwen. VSTS kon dit niet bijbenen en werd in de vijfde set met 15-10 verslagen. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Aspasia.

Het was een moeizame wedstrijd maar zoals er kort na de wedstrijd al werd geconcludeerd: ‘Zonder wrijving geen glans!’.  Deze week nemen we het op vrijdag 19 november op tegen VOC-Maarssen HS 1 in eigen huis. Helaas moeten wij dit doen zonder onze trouwe supporters… Maar jullie zijn in gedachte bij ons. Volgende week lezen jullie hier hoe het ons is vergaan!