Zovoc HS 1 – Aspasia HS 1

Met volle moed gingen we richting Zoetermeer. Om daar een leuk potje volleybal te spelen tegen Zovoc. Daar speelt een oud bekende van Aspasia, dus wij waren gebrand om van hen te winnen.

De eerste set ging gelijk op. De punten gingen heen en weer. Doordat zij kleine buiten aanvallers hadden sloegen zij bijna alles via de handen van het block. Waardoor wij veel punten verloren. Deze set hebben we helaas verloren met 25-22.

Met wat nieuwe aanwijzingen van Bas D gingen we de 2e set in. Zovoc ging moeilijker serveren waar wij het erg lastig mee hadden. Mark werd flink onder druk genomen, en door zo’n achterstand kreeg iedereen een dip. En verliezen we ook deze set met 25-15.

Ook in de 3e set hadden wij veel moeite in de pass. Enkele wissel voor de servicepass mocht ook niet baten. Bas D besloot om het oude pass systeem terug te brengen in het spel. Even had Zovoc daar moeite mee en moest daarin een weg in zien te vinden. En die hadden ze gauw gevonden, en ze sleepte de set ook binnen met 25-19.

We wilden ons niet helemaal van het veld afslaan tegen een tegenstander waar we al vaker hadden van gewonnen. Dus Bas D ging geen opdrachten meer meegeven en we mochten ons eigen spel spelen. Omdat dit team al een aantal jaar samen speelt weten wij beetje van elkaar hoe of wat. En het bleek te werken, we kwamen op voorsprong. Maar Zovoc serverde een paar mooie ballen en we stonden weer gelijk. Uiteindelijk heeft ook Zovoc de set naar zich toe getrokken (25-22.)

Een pijnlijke nederlaag die niemand had gewild. Dus na wat nabesprekingen gingen we gezellig een biertje doen in de mooie kantine van Zovoc. Vrijdag spelen we thuis tegen Switch H2. En bij dit team gaan we zeker weer voor de 5 punten!