Aspasia DS1 pakt de volle punten

Na 3-2 verlies in de eerste competitiewedstrijd waren de dames van Aspasia gebrand op winst in de uitwedstrijd tegen de Delftse studentes van Punch DS1. Met één afwezige en een half geblesseerde gelegenheidslibero was de bezetting niet optimaal, maar dat mocht de pret niet drukken.

In de eerste set werd langzaam maar zeker een voorsprong uitgebouwd, met name door de goede service en middenblokkering die de beste aanvalster van Punch neutraliseerde. Bij een 20-15 voorsprong van Aspasia verkleinde Punch de achterstand nog even tot 2 punten, maar daarna trok Aspasia de set naar zich toe: 25-18.

Ook in de tweede set nam Aspasia een kleine voorsprong, maar die was halverwege de set omgebogen door Punch tot een 14-13 voorsprong voor de Delftenaren. Het was even schrikken toen Gaby haar knie verdraaide. Aspasia moest de enige wissel inbrengen en had een aantal punten nodig om zich te herpakken. Punch profiteerde en kwam op vier setpunten: 24-20. De set leek verloren maar Aspasia DS1 toonde veel veerkracht. Met veel passie, een goede serviceserie van spelverdeelster Marjolein en uitstekende blokkering werd de set in een zeer spannend slot alsnog binnengesleept door Aspasia: 28-26.

Met de libero in het veld om de pass te versterken bouwde Aspasia in de derde set al vroeg een voorsprong op. Deze werd niet meer werd weggegeven: 25-17 winst. De vierde set ging lang gelijk op, waarbij het spel van Aspasia wat rommeliger werd. Toch trok ook deze set Aspasia aan het langste eind: 25-22.

Zo werden met een zwaar bevochten 4-0 winst de volle 5 punten in de tas gestopt voor de terugreis. Een uitstekende teamprestatie waarin alle speelsters een aandeel hadden.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring