Aspasia laat glimp van oud spel zien! (3-1 winst)

Door het puntverlies van vorige week was het zaak deze week te winnen om nog zo veel mogelijk punten binnen te halen voor de kerststop. Het geluk is echter niet onze zijde. De blessures lijken maar op te stapelen. Afgelopen week weer 2 man in de ziekenboeg met zere enkels. Gelukkig ook weer 1 uit de ziekenboeg. Dit samen met creatieve inzet van spelers moet dan de oplossing brengen.

Er werd met overtuiging ingespeeld en iedereen stond op scherp en had er zin in. Het was eigenlijk direct voelbaar dat er wat te halen viel.
Zo ging de wedstrijd dan ook van start. Door goede service druk werd de tegenstander al snel onder druk gezet. Een duidelijk verschil met andere wedstrijden, weinig service fouten en ook het blok en verdediging stond als een huis. Ballen konden hierdoor makkelijk verdedigd worden en gescoord. Dit was ook duidelijk te zien in het scoreverloop. Al snel was er een voorsprong opgebouwd van meer dan 10 punten. Aan het einde zakte het spel iets in en pakte VVV toch nog wat punten terug. Desondanks werd de set gemakkelijk binnengehaald met 25-15.

Was dit een uitschieter? Nou wel een beetje. Ook de 2e set ging goed van start. VVV begon echter wel slimmer te spelen en maakte meer gebruik van het blok en begon ook meer punten te scoren. De scherpte van de eerste set was er wel af, maar Aspasia nam nog steeds duidelijk de leiding in de wedstrijd met degelijk spel. De set werd gewonnen met 25-22.

De derde set werd slecht gestart. De focus leek eraf en de mannen uit Koudekerk liepen direct 5 punten achterstand op. VVV kreeg weer grip op de wedstrijd en wist Aspasia onder druk te zetten. Nadat Bas de boel weer op scherp gesteld had werd er wel weer degelijk gespeeld. De grote achterstand zorgde voor een lange inhaalrace. Punten werden teruggepakt, maar het ging niet vanzelf. Er werden veel persoonlijk fouten gemaakt. Hierdoor bleef de set tot het einde close. Door aantal goede service series kwam Aspasia de laatste 5 punten toch nog langszij en haalde de set nipt binnen met 25-23.

De vierde set leek een set te veel voor Aspasia. Er werd fout op fout gestapeld en de set werd makkelijk uit handen gegeven. De set eindigde in 16-25.

25-15, 25-22, 25-23, 16-25 (3-1 winst)

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Tot volgend jaar!
Heren 1

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring