Aspasia loopt aansluiting bij de top mis na verlies van Thor

De wedstrijd tussen de eerste herenteams van Aspasia en Thor leek op papier een mooie te worden. Thor staat bovenaan in de poule en Aspasia had een aantal goede weken achter de rug. Een mooie kans voor Aspasia om in Bergambacht de stijgende lijn door te zetten en aansluiting bij de top te vinden.

De afgelopen periode was het zwakke begin aan de wedstrijden een terugkerend probleem bij Aspasia. Deze keer ging dat beter en de wedstrijd had in set 1 meteen een mooi niveau van beide kanten. Thor was in deze set de bovenliggende partij en won met 25-22, maar de wedstrijd kon nog alle kanten op.

In de tweede set liet Aspasia dat zien. Er was overtuiging in het spel en het initiatief lag duidelijk aan de kant van de Koudekerkenaren. Met 21-25 was het evenwicht terug in de wedstrijd. In de rest van de wedstrijd ging de foutenlast bij Aspasia geleidelijk omhoog. Enerzijds was de passing en aanval aardig verzorgd, anderzijds was het blok slordig en werden er veel servicefouten gemaakt. Dat resulteerde in een 2-1 voorsprong voor Thor na 25-22 in de derde set.

Ondanks een vroege achterstand in de vierde set kon Aspasia nog terugvechten. Samen met wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechters en wat verbaal geweld tussen de teams resulteerde dat in een mooie strijd in het slot van de wedstrijd. De stand ging gelijk op maar Aspasia liet het hier uiteindelijk zelf liggen. Hoewel de wedstrijd misschien een vijfde set verdiende, maakt Aspasia te veel fouten en was het met 27-25 in de vierde set al klaar.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring