Bekerseizoen stopt vroeg voor Aspasia HS 1

Woensdag 25 oktober speelde Aspasia HS 1 de eerste bekerwedstrijd tegen Punch HS 1 uit Delft. Zoals verwacht lijken de studenten ’s avonds het meest op hun gemak, aangezien ze de wedstrijd oorspronkelijk om 22:00 hadden ingepland. Omdat dit reglementair niet is toegestaan, is dat uiteindelijk 21:30 geworden.

Terwijl Aspasia dit seizoen al meerdere keren heeft laten zien dat de kwaliteiten nog ruim aanwezig zijn, ontbreekt het hen aan stabiliteit. Dat werd ook duidelijk in deze wedstrijd. In de eerste set waren beide ploegen gelijk aan elkaar en werd bij vlagen een mooi niveau gehaald. Gedurende de set ging de stand gelijk op, ondanks slordigheden bij Aspasia. De verdediging stond niet goed gepositioneerd en er werd veel fout geserveerd. Na een aantal onbenutte setpunten over en weer was het uiteindelijk Punch dat de eerste set binnenhaalde: 28-26.

Aspasia kwam deze tegenslag gedurende de rest van de wedstrijd eigenlijk niet meer te boven. Hoewel een aantal tactische aanpassingen nog goed werden uitgevoerd, nam tegelijkertijd de energie en beleving af. Punch zette hun spel stabieler door waardoor Aspasia geen grip meer op de wedstrijd kon krijgen. Set 2 ging met 25-21 naar Punch en set 3 met 25-16. Aangezien het een bekerwedstrijd betrof hoefde een vierde set niet gespeeld te worden. Eindstand 3-0.

Het bekeravontuur stopt dit seizoen dus al snel voor Aspasia en de focus kan vanaf nu volledig op de regulier competitie. Deze wordt zaterdag 2 november hervat tegen het tweede team van Gemini-Kangeroes uit Voorschoten.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring