De lang verdiende overwinning

Na drie zware verliezen in het nieuwe jaar was ons gezegde pieken na de kerst nog niet verloren. We hebben namelijk niet gezegd wanneer we zouden gaan pieken. Afgelopen vrijdag hebben we laten zien dat de piek er eindelijk aankomt. Vorig jaar wonnen we met 4-0 van de kangeroes en we waren zeker niet van plan om ze thuis door onze vingers te laten glippen. 

Zo begon de eerst set ijzer sterk en zoals gewoonlijk weer zonder libero. Stevig serveren heeft ons zeker goed gedaan en voor veel punten gezorgd. Uiteindelijk wisten de Gemini-Kangeroes nog terug te komen tot 21 punten. Maar we bleken sterker in onze schoenen te staan en hebben de set met 25-21 binnen gesleept.

De tweede set bleek al snel moeilijker te worden. Op ons harde gebeuk hadden ze veel antwoorden. Maar het was niet genoeg om Aspasia de tweede set af te pakken. 25-23 winnen is nog steeds winnen alleen voelde we al steeds meer druk.

Zo begon de derde set ook, heel gespannen en veel fouten. Met een fikse achterstand wisten we toch nog terug te kruipen tot 23-24. Alleen toen klonk het fluit signaal… Een aantal punten geleden is er fout door gedraaid. Dit betekende voor ons dat alle punten die wij gescoord had vanaf het  moment dat we foutstonden niet meer gelden. Daar bovenop kregen de Kangeroes ook nog een punt. Zo eindigde de set met 19-25. Als die fout niet zou zijn gemaakt dan hadden we nog een goede kans om de set te winnen.

Zuchtend en steunend moesten we de vierde set starten ‘man we hadden nu 3-0 voor kunnen staan’ en daar boven op bleek ons uithoudingsvermogen ook niet meer wat het geweest was. Toch wist iedereen zich bij elkaar te rapen en alle energie die er nog was uit te gooien. Het ging gelijk op tot aan het eind van de set toen Jasper en Bas met z’n twee voor een bal aan het net te gaan en hem vol overtuiging te scoren. Dat is pas teamwork. 26-24 was de uiteindelijke scoren van de set en Aspasia won daarmee de wedstrijd met 3-1!

Vrijdag 15 februari spelen we in Sassenheim tegen VCS, tijd om door te pieken!

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring