Glijpartij

ZVH H2 – Aspasia H1, 13-10-2018Een wisselvallig Aspasia H1 dat met één winst en één verlies partij op zaterdag 13 oktober aan de bak moet tegen de nog ongeslagen nummer 1 van de Promotieklasse. Beide teams vorig jaar uitkomend in de 3e divisie, dus een wedstrijd op hoog niveau in de promotieklasse. 
Een uitwedstrijd gelukkig dat zou in het voordeel moeten zijn aangezien Aspasia tegenwoordig in uitwedstrijden velen malen sterker is dan thuis. De prognose doet anders vermoeden maar dat doet er even niet meer toe.

De wedstrijd is begonnen en Aspasia begint sterk, duidelijk op scherp gezet in de kleedkamer door coach Bas Donkers. Door een sterk rally spel en goede side outs weet Aspasia de druk op Zevenhuizen dusdanig hoog te houden dat Zevenhuizen begint te wankelen en na weinig tegenstribbelen valt. De eerste set gaat met ruime cijfers naar Apsasia 20-25.


In de tweede set is de scherpte weg bij Aspasia. Zevenhuizen daarentegen krijgt steeds beter grip op de set en komt langzaam maar zeker in het spel wat ze graag spelen, tempo op de buitenkant en dia. Al lijkt het soms wat weg te glippen toch blijft Zevenhuizen de bovenliggende partij in de tweede set. De spanning is terug 1-1.


In het begin van de derde set begint het, hier en daar wat kleine glijpartijtjes. De doeken worden vaak gebruikt om maar weer een plek weg te vegen ook al is er nauwelijks of geen zweet te zien op de grond. Aanvallen en blokken gaat niet meer met volle overtuiging uit angst om weg te glijden. Toch word er doorgespeeld, zelfs na wat klachten van spelers van beide kanten. Gelukkig hebben beide teams er last van dus de scheids kijkt het nog even aan. Aspasia en Zevenhuizen zijn erg aan elkaar gewaagd in set 3 er wordt vanaf 23-24 menig setpoint uitgewisseld, toch trekt uiteindelijk na veel geglij Aspasia aan het langste eind 29-31, de voorsprong is terug 2-1.

Na een snelle woordenwisseling tussen de scheidsrechters en aanvoerders zijn beide teams het er over eens dat dit zo niet langer kan. De wedstrijd is in het voordeel van Aspasia 2-1 gestaakt en wordt later afgemaakt. 
Er bleek achteraf door het mooie weer van die dag dat condens vorming van het plafond langzaam naar beneden kwam zetten op het veld.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring