Onderbezet Aspasia Heren 1 doet zichzelf te kort

Afgelopen vrijdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Switch H1 op het programma. Aspasia moest het met een wat beperkte bezetting doen, waar Jasper en Jur afwezig waren. Zonder libero en weinig wissels werd vastberaden aan de wedstrijd begonnen tegen een ploeg die in punten ongeveer gelijkwaardig aan Aspasia zou moeten zijn.

De eerste set begon rommelig. Op alle fronten heerste er onnauwkeurigheid in het uitvoeren van ieders eigen taken. Hierdoor kwam Aspasia gelijk op achterstand te staan. Aspasia wist zich ook niet te herpakken deze set en verloor met 22-25.

De trend van de eerste set werd eigenlijk doorgezet in de tweede. Wat dubbele wissels, wisseling van aanvallers wist het tij ook niet te keren. Op de momenten dat Aspasia een voorsprong pakte van een paar punten, wisten de mannen deze niet vast te houden en kregen vaak vlak hierna een serie punten tegen waardoor uiteindelijk deze set weggegeven werd met een stand van 26-28.

De derde set kunnen we kort over zijn. Frustratie en overcompensatie beschrijven hem het best. Hierdoor kon Switch met slim volleyballen blijven uitlopen en de set binnenhalen met een stand van 18-25.

De vierde set begon hoopvoller dan de vorige drie. Aspasia kwam wat beter in zijn eigen spel. En het leek alsof de druk van moeten winnen wat weggevallen was nu dit uiteraard onmogelijk was. Er werden mooie punten gescoord. Helaas moest Aspasia ook deze set in de slotfase uit handen geven door te lang te blijven hangen in het krijgen van een paar punten tegen.

Woensdagnacht 24 oktober beginnen we aan de beker met een uitwedstrijd tegen Punch HS1 te Delft. De volgende competitiewedstrijd zal zaterdag 3 november zijn in Voorschoten tegen Gemini H2.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring