Stagnatie Aspasia H1

Na de redelijke start tegen Kalinko H1 in Den Haag met 3-1 werd na een week rust de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Taurus H4 gespeeld. Gebrand om deze wedstrijd te winnen en zo een stap dichterbij de top van de promotieklasse te komen begon Aspasia aan de wedstrijd.

Ondanks deze motivatie begon Aspasia met een valse start aan de wedstrijd. Al snel keek Aspasia tegen een achterstand aan door een sterke service van Taurus. Aspasia herpakte zichzelf wel en wist het te brengen tot een 24-23 voorsprong. Het punt werd helaas verloren op een foutieve beslissing door de scheidsrechter waardoor het 24-24 werd. De set sleepte zich voort en uiteindelijk kwam Taurus als winnaar uit de strijd met 29-31.

Gebroken door de eerste set begon Aspasia aan de tweede set. Het spel van Aspasia was niet slecht maar er werd niet het initiatief genomen. Dit had onder andere te maken met het aantal persoonlijke fouten dat op meerdere fronten van het spel gemaakt werden door Aspasia. De tweede set eindigde hierdoor in 21-25 voor Taurus.

Afgezien van de eerste en tweede set wilde Aspasia alsnog de winst binnen halen, ook tegen sterke tegenstanders moeten er tenslotte punten binnen gehaald worden om de top van de competitie te halen. Alles leek in deze set op z’n plaats te vallen. Dankzij sterke service series nam Aspasia het initiatief in deze wedstrijd en wist geleidelijk de voorsprong op te bouwen en wist de set 25-17 riant te winnen.

In de vierde set gaf Aspasia alles om de vijfde set eruit te slepen. Het bleek helaas dat dit niet genoeg was. Vermoeidheid was te zien bij beide de teams maar er werd toch gestreden als leeuwen voor de set. Het werd een nek aan nek race waar Taurus op het laatste moment aan het langste eind wist te trekken waardoor Taurus de set met 23-25 won en zo ook de wedstrijd.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen ZVH H2, de nieuwe naam van Nesselande, in Zevenhuizen. Net zoals Taurus is dit een concurrent voor een hoge notering in de competitie. ZVH H2 is een bekend team voor Aspasia H1, er werd het vorige seizoen al tegen het team opgenomen in de derde divisie en is dat seizoen samen met Aspasia H1 gedegradeerd. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 13 oktober om 14:15 uur.

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring