Tegenslag

Taurus H4 – Aspasia H1, Vrijdag 18-01-2019

De kerstvakantie heeft merkbaar geen goed gedaan, de flow die een paar weken geleden nog aanwezig was is nu ver te zoeken. Vorige week werd de laatste set gelukkig winnend afgesloten, hier kon Aspasia nog een lichtpuntje uithalen. De vorm lijkt langzaam maar zeker terug te keren, maar was het op tijd om Taurus weerstand te bieden.

De eerste set werd twijfelachtig begonnen, 4-0 voor Taurus. Met verbaal geweld deed Taurus er alles aan om het Aspasia vanaf het begin af aan moeilijk te maken. De goede start van Taurus kon Aspasia in de set niet meer goed maken en de set werd weggegeven met 25-18.

In de tweede set kon Aspasia goed meekomen en liet meer van zich horen, niet meer afgebluft, dit was positief.  Dit had ook positieve gevolgen voor het spel. De scheids gooide bijna roet in het eten door een paar discutabele ballen. Toch wist Aspasia weerstand te bieden. De set ging met minimaal verschil naar Aspasia met 23-25.

De derde set was al bijna klaar toen hij eigenlijk pas begon. De eindfase was spannend met een flinke voorsprong voor Taurus toen er na een time out aan de kant van Aspasia gas werd gegeven.  Het spel was niet te vergelijken met de set daarvoor, de twijfels van de eerste set waren weer terug aan de kant van Aspasia. Toch werd het touw wat aan het begin van de set was laten vieren langzaam weer ingetrokken door een goede service serie van Jasper Denkers en prima bloks van Bas van der Werf. Door slimme geslepen balletjes in de rechtdoor wist Taurus de set net weer op tijd in handen te krijgen 25-23.

De vierde set moest gewonnen worden wilde Aspasia er nog een vijfde set uit slepen. Maar ook in de vierde set miste Aspasia de scherpte en zekerheid. Het scheelde niet veel aan het eind maar genoeg om Taurus de winst te bezorgen 25-23.

Aanstaande vrijdag is de eerste thuiswedstrijd sinds 14-12-2018, hopelijk kan deze thuiswedstrijd en een goed gevulde tribune natuurlijk, zorgen voor de flow waar Aspasia naar op zoek is, tot dan!

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring