Winst tegen Woerden in wedstrijd met hoge amplitude

De mogelijkheden tot handhaving voor Aspasia HS 1 worden steeds beperkter. In de strijd tegen degradatie was er na een teleurstellend verlies tegen Leython twee weken geleden een week rust voor de laatste drie wedstrijden. De eerste daarvan was afgelopen vrijdag uit tegen Woerden, nummer 4 op de ranglijst. Ondanks de vroege aanvang van de wedstrijd op de vrijdagavond, 20:00, begon Aspasia uitstekend aan de wedstrijd.

Middels een sterke serie services en overtuigend spel stond er binnen no time 0-5 op de borden. De geschrokken thuisploeg herpakte zich en nam halverwege de set het initiatief over. Met goed spel van beide ploegen kon deze set alle kanten op. Aspasia herstelde een 20-15 achterstand tot 20-19 waarna een spannend slot volgde. Vier setpunten waren voor Woerden niet genoeg en Aspasia bleek effectiever bij het binnenhalen van het eerste setpunt dat de Koudekerkenaren kregen: 27-29. Kwalitatief gezien deed Aspasia er in de tweede set nog een schepje bovenop. Met verzorgd spel en overtuiging in de aanval kwam Woerden er deze set niet aan te pas. De set werd met 19-25 binnengehaald.

Hoewel tijdens de setwissel nog werd benadrukt dat juist in de derde set verslapping op de loer ligt, zoals vorige seizoenen vaak bleek na een 2-0 voorspong, was het ook ditmaal een valkuil. Aspasia kon de energie en het niveau van de eerste twee sets niet meer opbrengen en zowel de derde als vierde set gingen met ruime cijfers naar Woerden: 25-16 en 25-20.

Aspasia verdiende de winst en sprokkelde in de beslissende set de laatste overgebleven hoopjes energie bij elkaar. Vlagen van het goede spel kwamen terug en Aspasia nam en hield het initiatief in deze set. Met 12-15 werd de laatste set en daarmee de wedstrijd binnengehaald.

Met nog twee wedstrijden te gaan en helaas goede resultaten van de directe concurrenten is de kans op handhaving nog beperkter geworden. Aanstaande vrijdag staat Shot (nummer 8) in de laatste thuiswedstrijd op het programma, de week erop Taurus (nummer 11).

Ontwerp: Impressio | (Technische) realisatie: DevelopTheWeb | Privacyverklaring